Ivan Pulić  -Renault CLio kup Italia

"Svaki rezultat bolji od prethodnog me zadovoljava, ali i dalje mi je cilj u Top10" - Ivan Pulić

Ivan Pulić ovog će vikenda nastupiti na drugoj utrci talijanskog Renault Clio kupa na legendarnoj stazi „Enzo i Dino Ferrari“ u Imoli. Nakon ostvarenog  13. i 16. mjesta u svojoj prvoj utrci na trkalištu u Monzi, Pulić će nove bodove u konkurenciji 30-ak vozača skupljati na znatno zahtjevnijoj stazi (duga je 4909m i broji 17 zavoja, 7 više od Monze). Lako mu neće biti. Najavljeni su ondje i neki novi talenti, a njegov tim Rangoni motorsport nije stigao odraditi testiranje na stazi prije utrke, dok druge momčadi jesu, što bi mogao biti mali hendikep u startu.

Ivan Pulić  -Renault CLio kup Italia - Rangoni motorsport

Ivanov team Rangoni motorsport nije stigao obaviti testiranja u Imoli

– Od prve utrke doživljaji su se poprilično slegli, i o mnogo čemu se razgovaralo. Sa ocem sam analizirao ključne situacije s prve utrke, pokazao mi je gdje sam falio, a gdje sam bio izvrstan, na taj način smo se pokušali što bolje pripremiti za Imolu. Uz pripremanja za ispite na faksu poradio sam na fizičkoj spremi, obzirom da je Imola znatno zahtjevnija staza od brze Monze, tvrdi Pulić.

Ivan Pulić  -Renault CLio kup Italia - Rangoni motorsport

Paralelno trenira i priprema se za jednu drugu utrku - onu na fakultetu

U subotu su na rasporedu dva slobodna treninga i kvalifikacije za startnu poziciju, a u nedjelju dvije utrke.
– Trenutno mi nikakvi rezultati nisu na pameti jer je ova sezona jedna velika lekcija za budućnost, fokusirat ću se na razvijanje mojih vozačkih sposobnosti, poradit ću na mnogo čemu. Na prvom mjestu tu je start utrke u kojemu sam gubio puno mjesta u Monzi. Definitivno moram popraviti kvalifikacijski trening jer se pokazalo da sam na njemu puno sporiji nego inače. Sve u svemu sve je dobro posloženo u glavi i jedva se čeka petak kada se kreće prema Italiji. Jedini mogući problem predstavljala bi kiša koja često pada u Imoli. Na testiranju u ožujku primijetio sam mnogobrojne preljeve vode preko staze gdje su mnogi vozači izlijetali u ograde i vrtjeli se po stazi. Što se tiče nekakvih ciljeva u rezultatskom smislu, definitivno svaka pozicija bolja od prve utrke bila bi zadovoljavajuća, no moj cilj i dalje ostaje pozicija u Top 10, kaže.