Tedy bašić - Bike e motor

Najbrži na treningu, no puknuće gume i težak pad onemogućili bolje rezultate - Tedy Bašić

Tedy Bašić proteklog je vikenda nastupio u prvoj od šest utrka kupa “24. Trofeo d’Apertura”, koja se vozila na poznatoj stazi “Autodromo Vallelunga Piero Taruffi” nedaleko Rima. Za njega i njegov novi tim “Bike e motor” ovo je bila trening utrka kako bi se bolje pripremili za zahtjevnu sezonu prvenstva Europe u “super stocku” te prvenstva Italije u klasi “stock 600”. Nakon uspješnog odrađenog subotnjeg treninga, u kojem je postigao najbrže vrijeme i time nagovijestio borbu za najviše postolje, u kvalifikacijskoj vožnji je vrlo nezgodno pao uslijed puknuća stražnje gume na jednoj od pasica.

Tedy Bašić - Bike e Motor 2012

Mukotrpni popravci gotovo uništene Yamahe

U nedjeljnoj utrci je, nakon drugih kvalifikacija startao jedanaesti te na koncu završio na sedmom mjestu. Sjajan rezultat s obzirom na brojnu europsku konkurenciju, no Tedy nije imao sreće i nije pretjerano zadovoljan rezultatom.

Tedy Bašić

Ovaj vikend vozi u Imoli

– Nakon pomalo čudnog puknuća gume i pada u kojem sam gotovo u potpunosti uništio motocikl i zadobio ozljede ruke i koljena, mehaničari su čitav dan i pola noći popravljali Yamahu. Obzirom da sam trpio jake bolove, nismo mislili da ćemo uopće moći konkurirati u utrci, stoga smo na motocikl ugradili novi paket Ohlins amortizacije kojeg koriste u svjetskom “super sport” prvenstvu, kako bi ga u nedjeljnim kvalifikacijama uspjeli testirati. Postigao sam 11 vrijeme uz velike napore, jer bi pri svakom naginjanju u zavoje osjećao bolove, ispričao nam je Bašić.

Već na samom startu utrke Puljanin je ušao u grupu od prvih pet trkača i nastavio borbu, no nedovoljno ugođen stražnji amortizer nije mu dozvolio dalje od sedmog mjesta.
– Nisam želio riskirati i opet pasti, stoga sam vozio relativno defanzivno kako bih se domogao cilja. Pred nama je sada puno posla, valja dobro ugoditi motocikl, a za to ćemo imati priliku već ovaj vikend, kada su na redu trodnevna testiranja u Imoli. Ondje će biti timski specijalisti za amortizaciju, stoga ukoliko sve bude po planu, ciljamo na najbrže vrijeme, a ako nam se posreći možda i na rekord staze, optimističan je Bašić.

Prva utrka talijanskog prvenstva (CIV) održat će se 25. ožujka u Mugellu. Riječ je o tehnički zahtjevnoj stazi koju Tedy ubraja u svoje omiljene, stoga se nada dobrom rezultatu. Nadamo se i mi.