U novoj CIV sezoni u bojama tima "bike e Motor" - Tedy Bašić (foto:K.Tadijić)

U novoj CIV sezoni u bojama tima "bike e Motor" - Tedy Bašić (foto:K.Tadijić)

Mladi pulski motociklist Tedy Bašić potpisao je dvogodišnji ugovor s talijanskim timom “Bike e Motor”, u čijim će bojama sljedeće sezone nastupati u zahtjevnom i vrlo uglednom talijanskom CIV prvenstvu u klasi Super Stock 600. Na prigodnoj prezentaciji tima u restaurantu Bi Village, Bašićevom vjernom sponzoru, predstavljena je potpuno spremna i vrlo konkurentna natjecateljska Yamaha R6 s natjecateljskim brojem 45. Svoj optimizam u novoj sezoni nije skrivao nitko, počevši od vodstva tima.

– Tedy ima velik potencijal i uz pravo vodstvo može daleko dogurati, a mi ćemo se maksimalno potruditi da mu u tome pomognemo. Naš trkaći tim aktivan je u talijanskom prvenstvu već sedam godina i mnogo puta smo se uspinjali na pobjedničko postolje, a ondje, uz veliki rad i trud, planiramo i s Tedyem, istaknuo je sportski direktor tima “Bike e Motor” Massimo Ferrante.

Osim novog tima, predstavljena je i Tedyeva Yamaha R6 (foto: K.Tadijić)

Osim novog tima, predstavljena je i Tedyeva Yamaha R6 (foto: K.Tadijić)

Prošlu sezonu Tedy je nastupao za Faber racing team, koji iako nudi luksuznu pratnju vozačima, u rezultatskom smislu ,tvrde motociklist i njegov mentor, ne može daleko u poretku prvenstva.

– Osim što smo prošle godine isključivo prikupljali iskustvo, došli smo do spoznaje da se napredovati može isključivo uz tim koji istinski teži za uspjehom, stoga smo se dali u potragu za takvim. Prepoznali smo “Bike e Motori”, mladu ekipu koja zrači entuzijazmom, golemom ljubavi prema motociklizmu i istinskom glađu za pobjedom, a to pokazuju i njihovi rezultati. Tedy je dijamntić kojeg treba izbrusiti, a mlado i stručno vodstvo sada je tu da mu u tome pomogne, stoga očekujemo uspješnu sezonu, kazao nam je Bašićev mentor Fabio Prodan.

Tedy s mamom Nensi, koja mu je golema podrška i mentorom Fabijom Prodanom (foto:K.Tadijić)

Tedy s mamom Nensi, koja mu je golema podrška i mentorom Fabijom Prodanom

Iako je iscrpljujuća sezona iza njega, Tedy nema vremena za odmor.

– Opsežno se psihički i fizički pripremam za sljedeću sezonu, u čemu mi nesebično pomažu Denny Moscarda i njegovi dečki iz sportskog centra “InCage”. Što se tiče moje vožnje, na nekoliko treninga s “Bike e Motor” naučio sam više pojedinosti nego cijele prošle sezone, savladao sam pravilne putanje, dobio kontinuitet vremena i pronašao potpuno ispravni položaj na motociklu. Yamaha je pripremljena odlično, a osim eksplozivnosti, posebno me oduševljava njegova sjajna amortizacija, za koju se brine timski ekspert Stefano Mazza. Svakako moram istaknuti da bi sve ovo bilo nezamislivo bez goleme pomoći Fabija Prodana, nekoć natjecatelja, danas mog mentora koji mi je sjajna vodilja kroz moto-karijeru, kazao nam je Tedy.

Tedyeve nastupe pratite na portalu Racing.hr