Tedy Bašić ovaj vikend premijerno nastupa na EP Nürburgring

Mladi Puljanin među svjetskom motociklističkom elitom - Tedy Bašić

Mladi pulski motociklist Tedy Bašić, vozač Faber racing teama u prestižnom talijanskom “CIV” prvenstvu te “Mototemporadi”, u subotu će prvi put nastupiti na zahtjevnoj i konkurencijski iznimno teškoj utrci cestovnog motociklizma u njemačkom Nürburgringu, gdje se održava šesta od ukupno deset utrka europskog Superstock prvenstva. Tedy će nastupiti na svojoj Yamahi u klasi Superstock 600 .

Tedy s menadžerom Fabijom Prodanom

– Za ovaj nastup spremali smo se pune dvije godine, Tedy je prikupio ponešto iskustva u talijanskom prvenstvu, nakon nekolicine neuspješnih kvalifikacija stigao je čak i do boda, i stručni team ljudi oko njega smatraju da je zreo za nastup na europskom prvenstvu. Ovdje nismo došli tek da bi se pojavili i pričati kako smo bili dio elitnog motciklizma, već doista da iznenadimo i uspijemo u rezultatskom smislu. Jedno su želje, drugo mogućnosti, pa s obzirom da Tedy nema iskustva s ovakvim natjecanjem i prvi put nastupa na ovoj zahtjevnoj stazi, 17. ili 18. mjesto bi nas u potpunosti oduševilo,kazao nam je u telefonskom razgovoru njegov manager Fabio Prodan.

Europsko Superstock prvenstvo propisuje vrlo stroga pravilia, a zbog jednog od njih se Faber racing team našao u problemima.
– Pravilnik propisuje maksimalno tri seta guma, koja moraju poslužiti za polusatni trening i dvije službene kvalifikacije u trajanju 45 minuta. Jasno je, dakako, da ćemo morati štedjeti pneumatike makar i na uštrb treninga. Tedy je uvježban da maksimalno iskoristi gumu, što je rezultat spomenutih priprema, no probleme očekujemo i zbog najavljene kiše u subotu. Dodatno nas muči i njegovo neiskustvo vožnje na intermedia te kišnim gumama, no srećom okružen je vrlo kvalitetnim kadrom koji će dati sve od sebe kako bi Tedyu pomogao u njegovom europskom prvijencu, zaključio je Prodan.

Izvještaj očekujte na portalu Racing.hr