U Španjolskoj će testirati elektroniku i amortizaciju - Tedy Bašić (arhiva 2011.)

Dvadesetogodišnji pulski motociklist Tedy Bašić (MK Matulji racing) sljedećih će desetak dana provesti u Španjolskoj, gdje će testirati svoju natjecateljsku Yamahu R6 pod budnim očima stručnjaka svog novog tima “Bike e Motori”. Tedy se zajedno s njima opsežno priprema za novu sezonu prestižnog talijanskog prvenstva CIV u klasi SuperStock 600. Optimizma ne nedostaje, ali ni posla kojeg treba odraditi.

-Jedva čekam testiranja. U četvrtak stižem u Valenciju gdje me tim i menadžer čekaju spremni, a prvi zadatak tijekom vikenda je test nove generacije Ohlins amortizacije i elektronike na motociklu. Već u ponedjeljak selimo u Cartagenu gdje ćemo u naredna tri dana nastaviti s testovima. Inače, već u prvim probnim vožnjama bio sam zadovoljan kako se motocikl ponaša na stazi, a sad ga moramo ugoditi do savršenstva. Također, ovo mi je idealna prilika tijekom zimske pauze za treninge na motociklu, ali i za upoznavanje staza, kazao nam je prije odlaska Bašić.

Organizator zimskog testiranja je ugledni Bike Promotion, a na stazama “Ricardo Tormo Circuit” te “Cartagena Circuit” svoje motocikle ugađati će brojni  timovi iz svjetskog motosporta, iz disciplina Superbike, Supersport te Moto 2.