Imao problema sa setupom motocikla - Tedy Bašić

Imao problema sa setupom motocikla – Tedy Bašić

Tedy Bašić danas je odvezao prvu od dvije predviđene utrke talijanskog prvenstva u cestovnim brzinskom motociklizmu (CIV).Stazu u Mugellu jako dobro pozna jer je ondje, podsjećamo, nedavno pobijedio na kup utrci “Coppa FMI Premier national cup 2012.”.Danas je stigao 17-ti ,što je rezultat kojim nije zadovoljan, no s obzirom na tehničke probleme koji ga prate već nekoliko dana, nije ni loš.
– Danas smo napravili novi set-up koji je u jednom djelu staze funkcionirao vrlo dobro, a u drugom je bio katastrofalan. Startao sam sa sedamnaestog mjesta i već u prvom krugu izbio među prvih deset, no previše sam riskirao, u nekoliko navreata izletio izvan staze i do kraja morao popustiti. Za sutra ćemo pokušati popraviti setup na temelju današnjeg iskustvai nadam se da će sve funkcionirati. Siguran sam da mogu u društvo petorice najbržih, uvjeren je Tedy.

U Mugellu je pobijedio prije mjesec dana

STazu u Mugellu dobro pozna, ondje je pobijedio prije mjesec dana

Inače, kvalifikacije je vozio dvije sekunde bolje nego lani, ali je na treninzima, u trenutku kada je imao najbrže vrijeme po sektorima, pao i ozlijedio koljeno. Sutra nastupa u 11.45, a utrku će biti moguće pratiti uživo preko stranice Sportube.tv.