Marin Ivanov (MK Azalea) najbrži u Superstock 600

Marin Ivanov (MK Azalea) najbrži u Superstock 600

Iza nas je iznimno skromna sezona cestovnog motociklizma. Možda ne toliko po broju utrka, održalo ih se šest, koliko po broju nastupa naših motociklista. Na Hungaroringu, prvoj utrci sezone održane u travnju, nastupila su samo trojica vozača iz Superstock 600, na Pannoniaringu u lipnju svega nekolicina, tri Grobničke utrke bile su također slabo posjećene od hrvatskih motociklista, pa je “čast” obranila jedino lipanjska cestovna utrka u Križevcima, na kojoj su nastupili gotovo svih 23 motociklista koji se natječu u tri klase: 125 SP, Superstock 600 i Superstock 1000.

Renato Novosel iz MK Križevci pobjednik u SP120

Renato Novosel iz MK Križevci ukupni pobjednik u SP120

Renato Novosel iz MK Križevci odvezao je sve utrke klase 125 SP, jedini je nastupio na Pannoniaringu, čime si je prikupio velik broj bodova (88) i stvorio uvjerljivu prednost ispred drugoplasiranog Mattea Giacomazza (MK Matulji racing), koji je sa svega tri nastupa uspio prikupiti 57 bodova. Alex Radman, vozač 1.HMK Zagreb, nastupio je na samo dvije utrke, obje na Grobniku, i odnio dvije pobjede, što mu je bilo dovoljno za ukupno treće mjesto. U najbrojnijoj utrci sezone, one u Križevcima, nastupilo je osam od deset hrvatskih vozača u klasi, a pobjedu je u svom jedinom nastupu odnio Dominik Nervo (1.HMK Zagreb), ukupno petoplasirani. Sve ostale utrke vozila je tek nekolicina naših vozača.

U klasi Superstock 600 uvjerljiv u svim utrkama bio je Marin Ivanov (MK Azalea) koji je s pet pobjeda i jednim šestim mjestom ostvario za drugoplasiranog Marka Višaka (MK Križevci) nedostižnih 135 bodova. Treći u klasi završio je Krešimir Katalenić, Ivanov klupski kolega, koji je sa svojim Kawasakijem prikupio 79 bodava i daleko se odmaknuo od ostalih. Valja napomenuti da je ovaj trojac nastupio u svim utrkama sezone, dok je ostatak “moto karavane” nastupio tek u Križevcima, izuzev četvroplasiranog Zorana Arnautovića (1.HMK Zagreb) i šestoplasiranog Tedija Bašića (MK Matulji racing) koji su nastupili na sve tri grobničke utrke.

Luca Tomassini (MK Križevci) prvak klase Superstock 1000

Luca Tommasini (MK Križevci) prvak klase Superstock 1000

Svega pet motociklista nastupilo je tijekom sezone U najjačoj klasi Superstock 1000. Najviše bodova, ukupno 108, prikupio je vozač moto kluba Križevci Luca Tommasini. On je zajedno na svojoj vražjoj (nosi startni broj 666) Apriliji RSV Factory tijekom cijele sezone bio uvjerljiviji od drugoplasiranog slovenskog vozača Karima Babiča (MK Azalrea) na Hondi i trećeplasiranog klupskog kolege Lovorka Btajevića na Suzukiju. Aldo Simonović i Goran Gajić sezonu su završili na četvrtom, odnosno petom mjestu.