Aldo Simonović, Alpe Adria, Cestovni motociklizam

Aldo Simonović ukupno dvanaesti

Izvrsno osmo mjesto prestižne klase SuperStock 1000 ostvario je riječki motociklist Marko Erceg, od ove sezone novi član Motokluba “Kvarner”. Vozeći novi “BMW S1000 RR” u konkurenciji 23 vozača iz devet zemalja od starta je dobrom vožnjom zadržavao poziciju koja mu je osigurala i pobjedu za PH

Nastupom 170 vozača u šest klasa na mađarskoj stazi Hungaroring pored Budimpešte otvorena je nova motociklistička sezona Prvenstva Alpe Jadran (AAC). Prva je to od devet ovogodišnjih utrka od kojih se čak tri održavaju i na automotodromu “Grobnik”. Utrka otvorenja međunarodne sezone najstarijeg europskog regionalnog prvenstva bodovana je i  za Prvenstvo Republike Hrvatske u brzinskom motociklizmu.

Nastupila su samo četvorica hrvatskih motociklista. Izvrsno osmo mjesto prestižne klase SuperStock 1000 ostvario je riječki motociklist Marko Erceg, od ove sezone novi član Motokluba “Kvarner”. Vozeći novi “BMW S1000 RR” u konkurenciji 23 vozača iz devet zemalja od starta je dobrom vožnjom zadržavao poziciju koja mu je osigurala i pobjedu za PH zaostavši za pobjednikom Bugarom Martinom Choyom (BMW) 31,624 sekunde. Drugi naš predstavnik u istoj klasi i identičnim motociklom Porečanin Aldo Simonović (1. MHK Zagreb) osvojio je 12. mjesto.

Talijan Luca Tommasini koji sa hrvatskom licencom moto kluba Križevci nastupa u klasi SuperStock 600 sa 20. pozicije u startnom krugu probio se na Triumphu do 13. mjesta na kojem je i okončao utrku među 30 vozača iz sedam zemalja. Sa krugom zaostatka za pobjednikom  Slovakom Lukasom Jasenskym (Yamaha) posljednji je ciljem prošao drugi naš predstavnik u istoj klasi Renato Novosel (MK Križevci, Honda).
Kroz tri tjedna 14. i 15. svibnja imat ćemo ih priliku gledati na stazi Automotodroma Grobnik  kada se vozi druga utrka sezone AAC.