AARR Brno - SST1000

S bolovima od pada do desetog mjesta u "SST1000" - Marko Erceg

Proteklog vikenda u češkom Brnu održana je utrka ALpe Adria prvenstva u cestovnom motociklizmu na kojoj su nastupila petirca hrvatskih motociklista.
U klasi 125 SP odličan start imao je mladi Renato Novosel probivši se na na šesto mjesto, kasnije je stigao i do četvrtog te je na istom i završio utrku. Talijan s hrvatskom klupskom iskaznicom Luca Tomasini tijekom cijele utrke u klasi SST 600 držao se između 4. i 6. mjesta, ali su mu gume u posljednjem krugu potpuno zakazale te je na koncu završio 13-ti. Istarski as Alex Radman još uvijek prikuplja iskustvo u izvanredno jako konkurenciji te je u tome sve bolji, a zauzeo je dvadeseto mjesto.
U najsnažnijoj “SST 1000” klasi nastupili su Marko Erceg i Aldo Simonović te pokazali kako se mogu nositi s iznimno jakom međunarodnom konkurencijom, iako i nisu imali previše sreće. Naime, Erceg je ujutro na warm up-u pao te je tijekom utrke osjećao posljedice pada. Utrku je završio na 10. i 11. mjestu, dok je Simonović bio jedno mjesto ispred. Na koncu, nakon završnog tehničkog pregleda isljučen je Martin Choy, pa su naši motociklisti zauzeli 9. i 10. poziciju što je za ovakvu konkurenciju fantastičan uspjeh.