Aleks Radman

Aleks Radman

Mađarskom utrkom otvara se natjecateljska sezona motociklističke unije Alpe Adria koja bilježi 30-godišnjicu uspješnog djelovanja, a objedinjuje rad deset nacionalnih motociklističkih saveza. Na stazi Hungaroring pored Budimpešte ovog vikenda kreće novo Prvenstvo Alpe Jadran (AAC) u motociklizmu. Biti će to prva od devet ovogodišnjih utrka od kojih se čak tri održavaju i na automotodromu „Grobnik“. Svaka utrka AAC ujedno je
i kvalifikacijska za završnicu Prvenstva Europe, a u nedostatku domaćih priredbi i ova se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske u brzinskom motociklizmu.

Nastup su najavila i za Budimpeštu otputovala tri hrvatska asa. Riječanin Marko Erceg, od ove sezone član Motokluba „Kvarner“ nastupiti će u klasi StockSport 1000 sa novim vrhunskim motociklom „BMW S1000 RR“, a identičnim će motorom u istoj klasi nastupiti i trofejni istarski motociklist Aldo Simonović. Njima će se u klasi „StockSport 600“ na „Triumphu Daytoa 675“ priključiti još jedan mladi istaski vozač Alex Radman. Višetjedni treninzi pokazali su se dobrima za naše vozače pa od sezone mnogo očekuju. Već kroz tri tjedna (14. i 15. svibnja) imat ćemo ih priliku gledati na grobničkoj stazi kada se vozi druga utrka sezone.