Tedy Bašić - CIV / Bike e Motor

Ušao u pobjednički ritam - Tedy Bašić

Tijesna pobjeda uz najbrži krug na utrci bio je san mladog pulskog motociklističkog asa Tedya Bašića, koji je proteklog vikenda na slavnim i zahtjevnom Mugellu postao stvarnost. Nastupio je ondje na kup utrci “Coppa FMI Premier national cup 2012.” zajedno s 25 ostalih konkurenata iz klase 600 Stock, uglavnom natjecatelja talijanskog državnog prvenstva CIV.

Tedy Bašić - CIV / Bike e Motor

Uz pobjedu, odvezao je i najbrži krug

– Iscrpno sam trenirao na stazi kako bih se nakon brojnih padova vratio u top formu i ponovo dobio samopouzdanje, što se isplatilo već u kvalifikacijama, u kojima sam se konačno probio u prvih pet. Utrku sam startao sa četvrtog mjesta i ubrzo ušao u borbu s Morbidelliem, sjajnim vozačem koji je na posljednjoj utrci pobijedio. U više od 20 pretjecanja u svega devet krugova pošteno sam se namučio zadržati prednost i na koncu slavio u fotofinišu sa svega 0,02 sekunde prednosti, ispričao nam je Bašić.

Tedy Bašić - CIV / Bike e Motor

Proslava prve pobjede na postolju

Prošli ponedjeljak Tedy i njegov tim Bike e Motor vrlo su uspješno odradili treninge na stazi Misano, koja im je uvijek bila problem zbog iznimne tehničke zahtjevnosti i skliskg asfalta. Nakon nje, nekoliko dana kasnije u Mugellu je vozio dvije sekunde bolje od lanjskog nastupa. Podsjećamo,Tedy je prije nekoliko tjedana u Monzi završio utrku na četvrtom mjestu,okončavši taklo seriju pehova koji su ga pratili od početka sezone.
Naš “Hello Kitty” (nadimak je dobio zbog rozog motocikla) sljedeću utrku vozit će u Misanu, gdje će se boriti za bodove europskog prvenstva u klasi Superstock 600.