Tedy Bašić

Zadovoljni prvim kvalifikacijama - Tedy Bašić i Fabio Prodan

Prognoza s kišom ostvarila se već u ranim jutarnjim satima na slavnom Nürburgringu, gdje se ovog vikenda održava šesta utrka europskog SuperStock prvenstva. Faber Team, za kojeg nastupa Puljanin Tedy Bašić, nije bio oduševljen kišom namočenom stazom, no na koncu je upravo to donijelo solidan rezultat.

Tedy prvi put nastupa u EP SuperStock 600, ali i na Nurburgringu

Tedy je na stazu izašao s kišnim gumama koje nisu ulazile u ona maksimalna tri seta guma prema pravilniku, što mu je dalo više vremena i mogućnosti da upozna stazu i odredi vlastite putanje. Uspješno je odradio trening, a kasnije i kvalifikacije na potpuno suhoj stazi, obzirom da se nebo razvedrilo. Nakon 18 krugova vozeći prosječno 142 km/h ostvario je  vrijeme 2.09.808 min. i dospio na 23. mjesto

– Staza je super, sviđa mi se. Malo je bio problem naći pravu putanju, dosta je komplicirana i radio sam greške, no otkrili smo ih i na drugom treningu ih planiram ispraviti. Inače, na gume sam se trebao naviknuti, ali uspio sam bez problema. Snimao sam jaču klasu prateći svaki zavoj kako bih dobro vidio ulaz i izlaz, kako bih vidio gdje grijesim. Moram priznati da je vrlo teško kad nemaš vremena naučiti stazu, a naučen sam na one koje poznajem i prije utrke uvijek imam vremena trenirati na njima, dok ovdje postoji tek jedan trening i dvije kvalifikacije, kazao nam je Tedy.

"No basik, no party" - kaciga za trening

Zadovoljan je bio i njegov menadžer: – Odvezao je kvalifikacije vrlo dobro, nije srljao i riskirao pad, a na koncu postigao i zadovoljavajuće vrijeme. Mi smo krivo podesili prijenos motocikla, što je rezultiralo sporim izlaskom iz zavoja, no to je sada rješeno i za subotnje kvalifikacije smo spremni, a cilj je čim se bliže približiti vrhu na startnoj poziciji utrke, kazao nam je Fabio Prodan.

Tedy Bašić - SuperStock 600

Upoznavanje staze i u parku vozača

Tedyev timski kolega Giuliano Gregorini odvezao je vrlo dobro prve kvalifikacije, stigavši do 11. mjesta u poretku, no potom je pao, srećom bez ozlijeda, no mehaničarima je dao posla.

Inače, na Nürburgring Grand Prixu  vozi se i utrka svjetskog superbike prvenstva, a nakon prvih kvalifikacija vodeći je legendarni Max Biaggi ispred Carlosa Chece i Marca Melandria

Utrka starta u 18 sati. Faber Racing Team – sretno!

REZULTATI 1. KVALIFIKACIJA