Bike e Motor Racing

Uspješna testiranja - Tedy i članovi tima "Bike e Motor racing"

Nakon Valencije, tim se preselio u Cartagenu gdje još traju testovi. Vremenske prilike su idealne, a zahtjevna staza novi izazov, no mladi as je ponovio dobra vremena i današnji dan završio s pola sekunde zaostatka za vodećim, prestigavši tako poneke vozače iz svjetskog poretka, poput francuskog motociklistu Johanna Zarca

Puljanin Tedy Bašić, jedini hrvatski predstavnik u uglednom talijanskom motociklističkom prvenstvu “Campionato Italiano Velocità” (CIV) te europskom prvenstvu u disciplini Super Stock 600, iznimno je uspješno odradio zimska testiranja, koja su se proteklih tjedan i pol održavala u Valenciji, na stazi “Ricardo Tormo circuit” te u Cartageni.
Ovo je za dvadesetogodišnjeg Tedya i njegov novi tim “Bike e Motor” bio ujedno i prvi službeni test, a unatoč lošim vremenskim prilikama uspjeli su napraviti odlična vremena na stazi. Bašić je na Yamahi od 600 kubičnih centimetara “rundao” krugove za 1:41:9 min, što je tek sekundu sporije od najbržeg vremena dana.

Tedy Bašić - Bike e motor racing

Brži i od znatno iskusnijih motociklista iz svjetskog poretka - Tedy Bašić

Sportski direktor tima nije skrivao zadovoljstvo u obraćanju za službenu stranicu prvenstva.
Iznimno smo zadovoljni poslom kojeg smo zajedno s Tedyem napravili već u prva tri dana u Valenciji. Niske temperature i jak vjetar nisu ga obeshrabrile, a dobra vremena na stazi pokazuju da smo na pravom putu na kojem moramo nastaviti raditi, no svakako vjerujemo u uspjeh u prvenstvu, kazao je Alessandro Mazza.

Nakon Valencije, tim se preselio u Cartagenu gdje još traju testovi. Vremenske prilike su idealne, a zahtjevna staza novi izazov, no mladi as je ponovio dobra vremena i današnji dan završio s pola sekunde zaostatka za vodećim, prestigavši tako poneke vozače iz svjetskog poretka, poput francuskog motociklistu Johanna Zarca. Trenutno je najbrži Dino Lombardi, prošlogodišnji pobjednik CIV-a i četvrtoplasirani na svjetskom prvenstvu. On je napravio rekord staze vozeći krug 1.38.09. Tedy će sutra pokušati ići ispod 1:38.

Tedy Bašić - Bike e motor racing

Zadovoljan motociklom

Ovo kao da nisam bio ja, naprosto sam oduševljen postignutim rezultatima i motociklom. S ekipom “Bike e Motor” pronašao sam zajednički jezik i odlično funkcioniramo, pa naporan rad oko ugađanja motocikla i moje vožnje protječe u dobroj atmosferi. Motocikl je odlično pripremljen i ulijeva mi dodatno samopouzdanje. Sutra me čeka posljednji testni dan i nadam se da ću još bolje vrijeme postići, tvrdi  Bašić.

Sljedeće testiranje održat će se 16. ožujka na stazi “Enzo i Dino Ferrari” u Imoli. CIV prvenstvo održavat će se na slavnim stazama u Mugellu, Imoli, Monzi, Misanu i Vallelungi. Osim u talijanskom prvenstvu, Tedy će se okušati u pet europskih utrka prvenstva SuperStock 600, koje se voze u sklopu svjetskog Superbika.