Odvezao krug za rekordnih 1:29,695 min. - Aldo Simonović (1. HMK zagreb)

Odvezao krug za rekordnih 1:29,695 min. i završio drugi u kvalifikacijama - Aldo Simonović (1. HMK zagreb)

Ovaj vikend  uz najboljih deset timova motociklističke “Formule 1” na tri kotača, na Grobničkom polju vozi se i 56. bodovna utrka Prvenstva Alpe Jadran (AAC). Na manifestaciji ukupno sudjeluje 173 motociklista iz čak 23 zemlje svijeta.

Treninzi “jakih” klasa AAC izbacili su u prvi plan i nekoliko vrhunskih hrvatskih motociklista. U konkurenciji 20 vozača klase SuperStock 1000 drugo startno vrijeme ostvario je Porečanin Aldo Simonović, član “1.HMK Zagreb” koji je vrhunski pripremljenim BMW-om ostvario do danas rekordno vrijeme hrvatskih motociklista na grobničkoj stazi. Vozio je krug 1:29,695 minuta i tako se upisao u “zlatnu knjigu” Grobnika. Za najbržim Bugarom Martinom Choyom (BMW) zaostao je  svega 294 tisućinke, a iz drugog reda sa šeste pozicije u lov na postolje krenuti će Riječanin Marko Erceg član Motokluba “Kvarner” koji isto nastupa sa novim BMW-om.

Treći u SS600 - Alex Radman

Treći u SS600 - Alex Radman (foto: Facebook)

Izvrsno treće vrijeme klase SuperStock 600 ostvario je još jedan porečki motociklist mladi Alex Radman (Triumph)  koji će se pokušati suprotstaviti sa treninga bržima Slovencu Luki Dečku (Yamaha) i Talijanu Luci Tommasinu koji nastupa sa hrvatskom licencom.

apsolutni rekorder Grobnika Marko Jerman kreće sa prve pozicije u „SuperSportu 600“

Rekorder Grobnika Marko Jerman kreće sa prve pozicije u "SuperSportu 600"

Slovenci su dominirali ostalim jakim klasama – apsolutni rekorder Grobnika Marko Jerman kreće sa prve pozicije u “SuperSportu 600”, a nekadašnji vladar Grobnika veteran Berto Camlek u klasi Superbike.

Nedjeljni program počinje slobodnim treninzima ( warm up) u 8 sati, od 10 se voze tri bodovne utrke oldtimera AAC i Prvenstva Hrvatske, dok u 11,55 starta zanimljivo nadmetanje povijesnih motociklista i nekadašnjih svjetskih asova u klasama 250 i 350 ccm u okviru “International Classic grand prix”. Od 12,45 slijedi “gold” utrka Grand prix sidecar, a potom šest bodovnih utrka AAC i ICGP sve do 17,30 sati.