Pobjednik dvije posljednje utrke sezone na Automotodromu Grobnik je Karlo Babić, Niko Pulić pobjednik ovogodišnjeg Kupa

Završno okupljanje sudionika druge sezoneBusiness VIP Kupa – Make Roads“, čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“, odvijalo se na Automotodromu Grobnik u sklopu uobičajenih i čestih automobilističkih susreta što ih pod jedinstvenim imenom „Grobnik track day“ organizira

Udruga Staza Grobnik.

Vožene su dvije bodovne utrke čime je zaokružena isključivo sezona nastupa na kružnim stazama, ukupno 11 bodovnih vožnji na Grobniku, u Sloveniji i Slovačkoj. Dvostruki pobjednik bio je izvrsni Karlo Babić koji je s ovim pobjedama potvrdio naslov vicepobjednika Kupa, ujedno najbolje plasiranog vozača u kategoriji „mladih“ ispod 40 godina, dok je pobjednik sezone, očekivano najtrofejniji hrvatski automobilist Dubrovčanin Niko Pulić. Pulić je u prvoj utrci zabilježio treće mjesto, a uz pobjednika Babića ispred njega je bio još jedan mladi vozač Radisav Drljević. U drugoj je utrci, Pulić nakon kontakta s Zoranom Kotromanovićem, koji je na kraju nastup zaključio s dva kruga zaostatka, ciljem prošao drugi. Iza njega treće je mjesto zauzeo Rajmond Terčić, koji je tako i sezonu zaključio na trećem mjestu dijelom zahvaljujući odustajanju, sredinom utrke, Drljevića koji je uoči ovog nastupa držao treću poziciju. Najbolje vrijeme dana u prvoj je vožnji ostvario Pulić vozeći 1:48,617 minuta uz prosjek 138,144 km/sat.

KARLO BABIĆ (AKK Zanatlija) snimio M.Krpan

Nastupilo je 15 vozača, svi u identičnim automobilima „Seat Ibiza Cupra 1.8“, a utrke su protekle u izvrsnom ozračju kakvog znaju ostvariti što iskusni, što svi oni kojima je ovo prva ili druga automobilistička sezona. Kup je tako opravdao svoje postojanje kojim se promiče svjetska globalna FIA akcija sigurnosti u prometu, a istovremeno obogaćuje domaća automobilistička scena.

Rezultati – 1.utrka 1.Babić 25:37,992 minuta, 2.Drljević +2,155 sekundi (oba AKK Zanatlija), 3.Pulić (AK Dubrovnik racing) +4,887; 2.utrka 1.Babić 22:06,711, 2.Pulić +5,113, 3.Terčić (AKK Zanatlija) +7,366.

Privremeni redoslijed sezone Business VIP Kupa 1.Pulić 184 boda, 2.Babić 152, 3.Terčić 134, 4.Drljević 127, 5.Utović 124.