Popravio rekord – Simone Faggioli (K. TADIJIĆ)

Talijan Simone Faggioli, već potvrđeni europski prvak, napravio je senzaciju na 31. Buzetskim danima postavivši rekord staze i to dvaput, najprije u prvoj vožnji, kada je od Mosta do Peničići, stazom dugom 5.001 metar, u svojoj Oselli FA 30 postavio vrijeme 2:12,158, a potom ga popravio na 2:11,85. Drugoplasiranog Čeha Otakara Kramskya ostavio je iza leđa punih 18 sekundi, dok je treći završio Miloš Beneš.

31. Buzetski dani 2012

Najbrži od domaćih vozača – Niko Pulić (K.TADIJIĆ)

Najbrži hrvatski automobilist bio je Niko Pulić, stigavši Lolom F 3000 u cilj kao šestoplasirani. Od hrvatskih automobilista generalku je uvjerljivo osvojio Siniša Krainc koji je svojim Cosworthom ukupno bio pet sekundi brži od drugoplasiranog Slovenca Milana Bubniča u Lanciji Delti HF Integrale, a čak deset sekundi pustio je Radu Raspeta u Mitsubishi Lanceru EVO8.

Proslavio rođendan i naslov prvaka Europe – Dušan Borković

Da je buzetski spektakl iz godine u godinu atraktivniji publici, svjedoči više od 15 tisuća posjetitelja, od kojih je preko četiri tisuće utrku pratilo s najpopularnijeg zavoja u Hrvatskoj – Komušćice. Upravo ondje je, tradicionalno, organiziran spektakularan doček vozača, a potporu navijačima dalo je više od pedeset novinara iz Srbije, koji dočekali svog europskog prvaka Dušana Borkovića, proslavivši s njime naslov i njegov 28. rođendan. Baklje, pobjednički šampanjac i veliki pljesak publike popularni Duca papmtit će još dugo, a vjerodostojno je dočekan i pobjednik, dvostruki rekorder Faggioli.

Svi rezultati dostupni su ovdje, a uskoro očekujte opširniji izvještaj uz izjave vozača.