Formula Dallara - Niko Pulić

Favorit pred domaćom publikom - Niko Pulić

Najbolji automobilisti na brdskim stazama ovaj će se vikend nadmetati na krajnjem jugu Hrvatske,  u Konavlima. Četvrta utrka prvenstva države na stazi Ljuta – Dubravka trebala bi biti dobar uvod u veliko finale sezone početkom listopada na istom mjestu

Godišnji odmor je završen i najbolji vozači iz cijele zemlje u subotu će na konavoskom asfaltu, na utrci “Nagrada Konavle 2011. – Memorijal Željko Đuratović” nastaviti borbu za bodove u drugom dijelu ovogodišnjeg prvenstva. Iako je do posljednjeg trenutka sve izgledalo upitno za organizatore AK Dubrovnik racing, prvenstveno zbog malog broja prijavljenih vozača, u subotu će se na startu treninga i utrke naći 53 vozača.

Unatoč tome zanimljivih duela neće nedostajati. U kategoriji I. u Konavle dolaze najbolji Riječanin Siniša Krainc, Solinjanin Robert Bradarić,i odlični mladi Zagrepčanin Dejan Dimitrijević. Prognozirati obračun ove trojice bilo bi nezahvalno jer nakon ljetne stanke sigurno su svi do kraja spremni i niti jedan detalj ne prepuštaju slučaju. U kategoriji II. gledateljima će svakako biti zanimljiv duel Nika Pulića i odličnog Riječanina Dina Butorca.
Domaćini  polažu nade u nastup Žarka Knega u klasi N2, Mara Barovića u N3 te ove godine odličnog Mara Slade. Izminmo važna bila bi i pobjeda Ivana Pulića u klasi A7 i grupi A, jer bi mu ona jamčila postolje u ovogodišnjem prvenstvu.

PROGRAM:
Petak 19. 08.
16.00 – 20.00 – verifikacija, tehnički pregledi

Subota 20. 08.
07.00 –  zatvaranje staze
09.00 – 12.00   treninzi
14.00 – 18.00   utrke
oko 19.00 – proglašenje najboljih

ZATVARENJE CESTE
U subotu 20. 08. u vremenu od 07.00 – 19.00 sati za cjelokupan promet biti će zatvorene lokalne ceste Gruda – Ljuta i Ljuta – Dubravka. Organizatori će sukladno dogovoru  omogućiti grupama /autobusima/ prolaz prema restoranima u Ljutoj iz pravca Grude.

SJEĆANJE NA ŽELJKA ĐURATOVIĆ  /1963-2008/
Željko Đuratović jedan je od osnivača AK „Dubrovnik racing“  njegov dugogodišnji član uprave i tajnik. Jednostavan, uporan i radišan svojim je djelovanjem obilježio najuspješnije godine dubrovačkog autošporta, a njegovo djelo utkano je u mnoge naslove državnih i kontinentalnih prvaka dubrovačkih automobilista. Đuku ne zaboravljaju svi koji su ga poznavali i cijenili, a hrvatski automobilisti njemu u čast voze memorijal.

 

(Dragan Serden)