Siniša Krainc (AK Šibenik)

Brdska automobilistička sezona je na polovici. Četvrto ovogodišnje natjecanje „12. Nagrada Grada Čabra – Ogulin 2012.“ je pred nama. Ali, ne u Čabru kako govori dio naziva utrke, već na stazi Klek nadomak Ogulina obzirom da dionica prometnice Smrečje – Tršće na kojoj se deset godina održavala ova utrka nije tehnički spremna prihvatiti automobilističku utrku. I prošle godine  čabarski  Autoklub „Zrinski“ kao organizator gostovao je na Učki, a sada je odabrao Ogulin i  u subotu 21. i nedjelju 22. srpnja  priprema manifestaciju uz suorganizatore ogulinski AK „Klek“ i riječki AK „Ina Millennium“.

Nastup na stazi što vodi prema Olimpijskom centru Bjelolasica, dugoj 4.300 metara, prijavila su 52 vozača iz 16 hrvatskih klubova, a uz bodovanje Kategorije I (turistički automobili) Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva Hrvatske boduju se i Prvenstvo Auto i karting lige Zapad i Prvenstvo Primorsko-goranske županije, te prvenstvo Povijesnih vozila.

Brdska utrka "Učka 2012" by AK Opatija motorsport i AK Rijeka

Tomislav Muhvić (Petar Klepec)

Na Klek po svoju četvrtu uzastopnu ovogodišnju pobjedu stiže riječki as Siniša Krainc, vozač AK „Šibenik“ koji će prestižnim „Ford Escortom RS Cosworthom“ pokušati još više odmaknuti konkurentima. U Kategoriji 1 drugi je iskusni Robert Bradarić (Solin), a treći goranski adut Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) kojem su ovogodišnji nastupi sa „Mitsubishi Lancerom EVO IX“ trenutno donijeli tri pobjede i vodeću poziciju grupe N.

Đivo Franić  (Dubrovnik racing)

Đivo Franić (Dubrovnik racing)

No, samo 3,5 boda zaostaje Đivo Franić (Dubrovnik racing), pa je za vjerovati da će se upravo među njima odlučivati ovogodišnji prvak grupe. Krainc u grupi H/E1, sa isto tri pobjede, drži čelo brojne ljestvice, a ugodno iznenađenje je drugoplasirani Mario Jurišić (RI autosport) za upravljačem „nejakog“ Citroena AX kojim nastupa i u FIA Europskom brdskom kupu. Dubrovčani, sinovi velikih vozača kolo vode u grupi A/SP. Ivan Pulić je prvi, a drugi Hrvoje Čikor, koji su ujedno i najzaslužniji za lidersku poziciju ekipe Dubrovnik racinga u obrati klupske titule prvaka na brdu.

Ivan Pulić  (Dubrovnik racing)

Ivan Pulić (Dubrovnik racing)

U centru Ogulina kod Stanice za tehnički pregled vozila u subotu od 15 do 18 sati pregledavati će se sportski automobili i verificirati vozači. Sutradan u nedjelju prvi trening starta u 9, drugi u 11 sati. Po svečanom otvorenju utrke zakazanom za 13,15 sati uslijediti će prva, a oko 15,30 sati druga bodovna vožnja čiji se rezultati zbrajaju za konačne nagrade što će biti uručene oko 18 sati u parku vozača.