U organizaciji AK Buzet od 19. do 21. rujna na cesti Most – Peničići, dužine 5001 m održat će se 33. Buzetski dani – Europsko prvenstvo brdskih auto utrka. Pored Prvenstva Europe, Prvenstva Hrvatske, Prvenstva Slovenije, Prvenstva povijesnih vozila i Prvenstva Centralne europske zone, utrka se ove godine boduje i za Prvenstvo Austrije. Na adresu AK Buzeta stiglo je 220 prijavljenih natjecatelja među kojima je i rekorder Buzetske staze Simone Faggioli.

Program 33. Buzetskih dana počinje u petak, 19. rujna u podne prijemom i tehničkim pregledom vozača u Sv. Ivanu. Nastavlja se drugu godinu za redom Paradom vozila središnjom gradskom ulicom i Trgom Fontana. Riječ je o defileu trkaćih automobila s ciljem približavanja autosporta građanima Buzeta i publici. Samom defileu prethodit će predstavljanje buzetskih outdoor sportova: downhilla, endura, paraglidinga, treckinga, planinarenja, speleologije, penjača itd. Program će trajati oko dva sata. Za to će vrijeme gosti moći zaviriti ispod haube trkaćih automobila i isprobati neki od njima privlačnih sportova. Nakon sportskog djela, slijedi zabavni program u šatoru na Mašimovoj škuji uz nastup plesačica, DJ-a Londera i DJ-a Hoky.

Treninzi su rezervirani za subotu, 20. rujna. Prvi starta u 9.30, a drugi u 13.30 sati. Veliko finale uobičajeno je za nedjelju, ove godine 21. rujna kada u 9 starta prva, a u 13.30 druga vožnja. Drugoj vožnji prethodi svečani čin otvaranja utrke, ove godine uz malo iznenađenje. Proglašenje je 18 sati na Mašimovoj škuji.