Ovog vikenda, 27. i 28.svibnja u Crnoj Gori, na poznatoj brdskoj stazi Kotor-Trojica dugoj 4.350 metara održava se međunarodna automobilistička utrka „Kotor 2017.“ što se uz FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, šampionate Crne Gore i Bosne i Hercegovine, te Kup Kotora, vozi i za Prvenstvo Republike Hrvatske i to u sve tri konkurencije – kategorijama I (turistički) i II (sportski) automobili, te povijesnih vozila. Organizatoru Auto moto sportskom klubu „Blažo Smiljanić“ pristiglo je 101 prijava iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Poljske i Kosova.

U Crnu Goru zaputilo se čak 39 hrvatskih automobilista predvođenih dvojicom Mađara koji brane boje i ovom prigodom najbrojnije ekipe na brdskom prvenstvu višestrukih prvaka AK Dubrovnik racinga. Višestruki prvak Hrvatske među formulašima Laszlo Szasz nastupiti u Formuli 3.0 i bit će jedan od favorita za ukupnu pobjedu na utrci, dok će Istvan Kavecz koji nastupa u prestižnom BMW-u E90 imati izravnog konkurenta u ove godine izvrsnom mladom zagrebačkom vozaču Domagoju Perekoviću (AKK Zanatlija) koji je sezonu otvorio pobjedom u Stubičkim Toplicama, a drugim mjestom u Skradinu zadržao lidersku poziciju Kategorije I turističkih automobila. Među sudionicima nema pobjednika Skradina Dejana Dimitrijevića, ali niti trenutno drugoplasiranog Solinjanina Roberta Bradarića. No, prilika je to za dvojicu Gorana, članova AKK Petar Klepac Tomislava Muhvića (Mitsubishi Lancer Evo IX gr.E1) i Bojana Juranića (Renault Clio Sport 2.0), te riječkog asa Maria Jurišića (AK RI autosport) u Opel Vectri STW 2.0 da pokušaju ostvariti uspon na pobjedničko postolje. No, s hrvatske će strane biti zanimljivi i brojni dvoboji u nižim klasama, jer će svaki bod osvojen na gostovanju u Kotoru biti izuzetno važan u domaćem prvenstvu.

Uz ostale nastupa i mladi Puljanin Saša Radola (AMK No Traction) u Hondi Civic TypeR, te tri vozača AK Opatija u konkurenciji PH povijesnih vozila – Mladen Sigurnjak, Dorijan Kljun i Bojan Hlača.

Subotnji treninzi na rasporedu su u 12 sati, a prva od dvije bodovne vožnje sutradan u 11 sati.