Ukupni poredak

Ukupni poredak /foto:Nataša Damarija

 

Posljednja stanica prvog dijela sezone Prvenstva Hrvatske u autoslalomu bio je Generalski Stol i natjecanje naziva „3. Nagrada Generalskog Stola 2016.“ u organizaciji AK Ina Delta iz Zagreba.
Drugu ovosezonsku pobjedu u ukupnom poretku (ujedno i drugu za redom) upisao je Zagrepčanin iz redova AK Pula-Rovinj Hrvoje Belinić priskrbivši tako sebi i svojem klubu malu ali vrijednu zalihu bodova za drugi dio sezone.
Neuhvatljiv za konkurenciju - Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

Neuhvatljiv za konkurenciju – Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

Belinić se ovom pobjedom izjednačio sa Đajićem u broju pobjeda u prvom dijelu sezone – Đajić je slavio u Banićima i Kutini, a Belinić u Dubravi i Generalskom Stolu, dok je na jednoj pobjedi – onoj na prvom natjecanju u Španskom ostao Goran Laušin. U bodovnoj tablici “generalke” Hrvoje se odmakao na 4 boda prednosti ispred Laušina te 9 ispred trećeplasiranog Đajića. Na četvrtom i petom mjestu (šest bodova iza Đajića) nalaze se bodovno poravnati Nenad Damarija i Domagoj Belinić (oba AK Pula-Rovinj).
Drugi dio sezone sastoji se od još tri natjecanja nakon ljetne stanke i donosi tehnički zahtjevnije staze te se puno toga može promijeniti.

Na posljednja dva natjecanja Renault Sport dečki su se progurali na čelne pozicije i istisnuli jednog od najvećihfavorita za ukupni poredak Mladena Đajića – Nema se tu što posebno reći nego čestitati dečkima na pobjedi. Što se mojeg nastupa tiče, dugo nisam vozio ovako brz slalom, a i našao sam se prvi puta na ovoj stazi što smatram da mi je, uz mokru stazu u prvoj vožnji, bio najveći hendikep u odnosu na konkurente. Uzevši sve to u obzir, kao i činjenicu da mi je u zadnjoj vožnji otkazao motor, prezadovoljan sam s bodovima koje nosim doma – rekao je nakon natjecanja Đajić.
U borbi sa skliskom podlogom - Mladen Đajić (AK Župa Dubrovačka) /foto: Mia Žudić

U borbi sa skliskom podlogom – Mladen Đajić (AK Župa Dubrovačka) /foto: Mia Žudić

Glavni režiser rezultata u prvoj vožnji bila je kiša koja je doslovno niotkud “pljusnula” nakon što je stazom prošlo prvih desetak vozila. Oni koji su ostali na startu i u predstartu (uglavnom na slick gumama jer je prva startala grupa sprint) mogli su se samo pomoliti da do cilja stignu čitavi. Budući da je staza sama po sebi skliska i opasna, vozači susvjesni toga prilagodili vožnju zadanim uvjetima te je prva grupa okončala prvu vožnju sa nekoliko pirueta ali bez posljedica po automobile. Nakon kiše (kako to najčešće i biva) izašlo je sunce koje je radilo u prilog onim vozačima koji su za Generalski Stol predvidjeli isključivo “suhi setup” (nikoga neću imenovati, oni će se sami prepoznati). Druga je (po djelomično mokroj podlozi) startala serijska grupa u kojoj je svoj nastup udarcem u ivičnjak okončao vozač Dražen Galović (AK Pula-Rovinj) oštetivši pritom znatno svoj Fiat Seicento.

"vatreno krštenje" u debitantskoj sezoni - Dražen Galović (AK Pula-Rovinj)

“vatreno krštenje” u debitantskoj sezoni – Dražen Galović (AK Pula-Rovinj)

Osim Dražena, malo ozbiljniji udes je u drugoj vožnji zabilježio Nikola Ferek (AKK Zanatlija) izlijetanjem sa staze i prevrtanjem preko krova neposredno prije cilja. Kontaktirali smo Nikolu dan nakon “udesa” jer tada uglavnom dolaze “na naplatu” trzajne ozljede. Rekao nam je da ga malo boli lakat te da se sad sprema na popravak auta (koji će sada uključiti i nabavku rollbara) i da ga, naravno, možemo očekivati na startu idućeg natjecanja.

Staza / foto: Iva Damarija

Staza / foto: Iva Damarija

U grupi I (serijski automobili) ni ovaj put nije bilo iznenađenja. Odličnim plasmanom na visoko osmo mjesto ukupnog poretka slavio je Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj) sa Renault Cliom RS. Drugo mjesto “serije” pripalo je Dariu Mučnjaku, Citroen AX gti 1.4, a treće Antunu Laušinu, Honda Civic 1.6 (oba SAK Samobor). Ovu pobjedu Marko je posvetio svojim najmilijima jer je zbog natjecanja propustio krstitke svoje nećakinje. – Zahvaljujem se ovom prigodom svojoj supruzi Arijani, šogoru Antoniju i šogorici Dijani jer bez njih ne bi bilo ovog rezultata. Jako sam zadovoljan svojom vožnjom jer sam sva tri “laufa” odvezao bez penalizacije i u visokom tempu. Staza u Generalskom Stolu mi je jedna od najboljih u sezoni, ali je ujedno i najopasnija. Ove godine je i konkurencija bila znatno veća nego prijašnjih što me dodatno motiviralo da izvučem maksimum iz sebe a i automobila. Sretan sam što sam svojim rezultatom pridonio klupskom uspjehu te zahvaljujem i klupskim kolegama na podršci – lijepo je biti član tako složne i dobre ekipe.

Brz i precizan u Generalskom Stolu -Marko Mirosavljević Bojler (AK Pula-Rovinj) Brz i precizan u Generalskom Stolu -Marko Mirosavljević Bojler (AK Pula-Rovinj)

Brz i precizan u Generalskom Stolu -Marko Mirosavljević Bojler (AK Pula-Rovinj) 

Hrvoje Belinić se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u grupi II (sprint automobili), dok je na drugoj ostao njegov najveći konkurent, kako u klasi i grupi tako i u generalci, Goran Laušin. Na treće mjesto ovoga puta su “Renault Ekipa izgurali” Nenada Damariju koji im je već najavio “osvetu” u drugom dijelu sezone.
Sa stopostotnim učinkom u prvom dijelu sezone Iva Damarija (AK Pula-Rovinj), Autobianchi A112 1.1, odlazi na zasluženi godišnji odmor sa 17 bodova prednosti u ukupnom poretku vozačica. U Generalskom Stolu slavila je ispred sve brže Dalile Delimehić (AKK Zanatlija), Honda Civic 1.6, na drugom i Mie Ozvačić (SAK Samobor) Peugeot 106 1.1, na trećem mjestu.

Sve češće na pobjedničkom postolju - Dalila Delimehić (AKK Zanatlija) / foto:Mia Žudić

Sve češće na pobjedničkom postolju – Dalila Delimehić (AKK Zanatlija) / foto:Mia Žudić

Najbrži junior i ovoga puta je bio izvrsni mladi vozač iz redova AKK Zanatlija Antonio Hernaut, Zastava Yugo 1.6. Drugo mjesto poretka najmlađih zauzeo je Matija Stanisavljević (SAK Samobor), Zastava Yugo 1.6 te treće još jedan potomak “dečki z’ brega” koji su očiti dokaz da krv nije voda – Dario Merlić (AKK Zanatlija), Fiat Cinquecento 1.0. Tonček tako na ljetnu pauzu odlazi s velikih 21 bodova prednosti ispred trenutno drugoplasiranog juniora DadianaBabića (AK Ina Delta) dok je tek bod iza na trećem mjestu debitant ove sezone, sve brži Danijel Radovanić (AKK Zanatlija) Zastava 850 (Krešice Radovanića sin op.a.).

Ukupni poredak klubova

Ukupni poredak klubova/foto:Mia Žudić

U ukupnom poretku klubova slavili su vozači AK Pula-Rovinj. Drugi su bili ekipa SAK Samobora te treća brojna i vesela družina AKK Zanatlija.

box

aljoša