Zagreb ponovo domaćin slalomašima

Četvrto ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu „15.Nagrada Grada Zagreba – 5.Memorijal Mire Nikolić“ održava se na Karting stazi Špansko u srcu Zagreba, a u spomen najtrofejnije i najbolje hrvatske vozačice svih vremena Mire Nikolić. Za subotnje natjecanje 9.rujna prijavilo se 69 vozačica i vozača, ovog puta iz pet europskih zemalja. Pod pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića bodovi će se osvajati za FIA CEZ Prvenstvo srednjeeuropske zone, Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba.

Utrka u čast najbolje svih vremena – MIRA NIKOLIĆ (snimio M.K.)

Humanitarni aspekt, gotovo već tradicionalno kad je u pitanju organizacija nekog natjecanja u režiji zagrebačkog Autokluba Ina Delta, ovog je puta posvećen prikupljanju sredstava potrebnih za nabavku opreme vatrogasaca DVD-a s područja grada Dubrovnika. Planirano je da se donacija uruči na stazi Komolac-Brgat prigodom zaključne prvenstvene brdske utrke početkom listopada nadomak Dubrovnika.

Uz vozače Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Austrije, hrvatski su vozači i vozačice najbrojniji (58), a stižu iz 15 klubova. Nakon tri održana natjecanja (Kutina, Zagreb-Dubrava i Generalski Stol) u ukupnom poretku izdvojio se Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj) i ima pet bodova viška ispred najvećeg klupskog rivala Nenada Damarije koji je i na čelu ljestvice grupe II sprint automobila.. Grupu I serija predvodi još jedan član pulskog kluba Marko Mirosavljević, a da sve ostane u klupskom dvorištu pobrinula se i najbolja hrvatska vozačica Iva Damarija, s tri pobjede vodeća u konkurenciji vozačica. Sve ovo navodi na trenutno lidersku poziciju Autokluba Pula-Rovinj u klupskom poretku. Za sada s tri pobjede najuspješniji junior je Antonio Hernaut (AKK Zanatlija). Bodovi s zagrebačkog asfalta bit će izuzetno važni uoči završnice prvenstva na krajnjem jugu Hrvatske gdje će se održati dva natjecanja.

Nakon dvije godine dominacije starijeg brata u autoslalomu, sada je on na najboljem putu za osvajanje ukupnog poretka – Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

Trkalište na karting stazi Špansko pripremljeno je na punoj duljini od 1.270 metra uz 35 slalom vrata i dodatne skupine osam čunjeva u nizu. Jutarnji sat od 8 do 9 rezerviran je za verifikaciju sudionika, trening je u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati neposredno po svečanom otvaranju. Pobjednici će zaslužena priznanja primiti oko 17 sati.

LISTA PRIJAVA