Na kružnoj stazi u Zalužanima pored Banja Luke u nedjelju 28.05. održano je autoslalom natjecanje pod nazivom “2. racemasters motorsport 2017” koje se osim za Šampionat Bosne i Hercegovine te Prvenstvo Republike Srpske ove godine bodovalo i za prvenstvo Centralno Europske Zone (CEZ).

“Reprezentacija Hrvatske” na autoslalomu u Zalužanima/Osim vozača na natjecanju je u službenoj funkciji člana žirija sudjelovala i sportska tajnica HAKS-a Nevena Skočić/

Na natjecanju je nastupilo 56 natjecatelja a osim domaćih nastupili su vozači iz Mađarske i Hrvatske. Boje “Lijepe naše” branili su Iva i Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) te Dario Mučnjak i Samir Smajilagić (obojica SAK Samobor).

Dario Mučnjak/SAK Samobor/foto:facebook Garage78BanjaLuka

Opuštena atmosfera, prekrasan dan te prijateljsko okružje (a možda i Banjalučki čevapi) očito su godili našim vozačima koji su postigli izvrsne rezultate. U ukupnom plasmanu Nenad Damarija zauzeo je treće mjesto iza dva Mađarska vozača, Iva je bila četvrta a Dario Mučnjak šesti. u diviziji 2 za CEZ Nenad i Iva osvojili su drugo i treće mjesto dok je drugo mjesto divizije 3 zauzeo Dario Mučnjak.

Postolje divizije II /foto: Nevena Skočić