Drugi dan natjecanja pod nazivom „Zanatlija – 65. obljetnica“  kojom je AKK Zanatlija obilježio svoju godišnjicu bio je natjecateljima znatno bogatiji. Na rasporedu je bilo Prvenstvu Hrvatske u disciplini autoslalom, a nastupilo je 65 vozačica i vozača iz čak 17 klubova.

Četvrti put na postolju ukupnog poretka - Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) / foto:Mia Žudić

Peti put ove sezone na postolju ukupnog poretka – Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) / foto:Mia Žudić

Natjecanje se odvijalo na improviziranoj stazi parkirališta zagrebačkog Gradskog poglavarstva koja je kod većine vozača zbog svoje konfiguracije izazvala negodovanje. Tehnički iznimno zahtjevna i uska pogodovala je malim automobilima i spretnim vozačima, a sucima koji su cijeli dan trčali za čunjevima zadavala glavobolje. Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) je unatoć prigovorima na stazu ostvario najbolje vrijeme prve vožnje, dok je njegov klupski kolega Nenad Damarija čijem je automobilu i karakteru staza puno bolje „legla“ slavio u drugoj.

Treći u "generalci" - Goran Laušin (SAK Samobor)

Treći u “generalci” – Goran Laušin (SAK Samobor)

Najbrže vrijeme treće vožnje, ujedno i rekord staze postavio je u trećoj vožnji Goran Laušin (SAK Samobor), ali je 0,686 sekundi prednosti pred Damarijom u toj vožnji bilo dovoljno tek za treće mjesto ukupnog poretka. U ukupnom zbroju dviju boljih vožnji Neno je slavio sa gotovo dvije sekunde prednosti pred Belinićem te dodatno zakomplicirao završnicu sezone. – Znam da se mnogima ne sviđa ali meni pašu takve staze. Što je uže, zahtjevnije i opasnije, meni predstavlja veći izazov. Prilikom jutarnjeg obilaska staze bio sam siguran da mogu ovdje napraviti dobar rezultat. Dva čunja u prvoj vožnji su me malo iznenadila pa je u trećoj bio popriličan pritisak ali uspio sam i jako mi je drago da sam prvu pobjedu u ukupnom poretku ove discipline ostvario baš u svojem rodnom gradu.

 Atraktivne vožnje publici su priuštili dečki s juga – Mladen Đajić i Marijo Barović (oba AK Župa Dubrovačka) koji su se u ukupnom poretku plasirali na četvrto i peto mjesto (prvo i drugo u klasi 7).

Vožnje za publiku - Mladen Đajić (AK Župa Dubrovačka) / foto:Mia Žudić

Vožnje za publiku – Mladen Đajić (AK Župa Dubrovačka) / foto:Mia Žudić

U grupi I (serijski automobili) konkurenciju je iznenadio Igor Bogović (SAK Samobor, Peugeot 106) ,pobijedivši ispred Marka Mirosavljevića (AK Pula-Rovinj, Renault Clio RS) te trećeplasiranog  Marka Stanisavljevića (SAK Samobor, Autobianchi A112).

Foto: Marko Šivak

Foto: Marko Šivak

Nenad Damarija  je  zauzeo  prvo mjesto grupe II (sprint automobili) ispred drugoplasiranog klupskog kolege Hrvoja Belinića i trećeplasiranog Gorana Laušina (SAK Samobor).

Svoju prvu pobjedu u konkurenciji juniora upisao je mladi Danijel Radovanić iz redova AKK Zanatlija u svojem „Fićeku“ (Zastavi 850). Drugo mjesto zauzeo je Dančijev klupski kolega  Antonio (Tonček) Hernaut  u Zastavi Yugo 1.6 dok je treći bio Tin Tomljanović (AK Delta Sport) u Citroenu Saxo.

Najuspješniji juniori - slijeva: T.Tomljenović (3.), D.Radovanić (1.), Antonio Hernaut (2.)

Najuspješniji juniori – slijeva: T.Tomljanović (3.), D.Radovanić (1.), Antonio Hernaut (2.)

Najbolja vozačica bila je Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) ispred Dalile Delimehić (AKK Zanatlija, Honda Civic) na drugom i Mirele Stern (AMK Dugo Selo, Fiat Cinquecento) na trećem mjestu.

14700819_10210935625805819_4922962933227409002_o

Najbrže vozačice-slijeva: D.Delimehić (2.), I.Damarija (1.), M.Stern(3.) / foto:Mia Žudić

U ukupnom poretku klubova slavili su vozači AK Pula-Rovinj, drugi su bili SAK Samobor te treći predstavnici kluba domaćina AKK Zanatlija.

Vodeći u ukupnom poretku nakon sedam natjecanja i dalje je Hrvoje Belinić (59 bodova) sa minimalnom bodovnom prednošću ispred Gorana Laušina (57 bodova) te je najizglednije da će se upravo između njih dvojice tražiti prvak autoslaloma. Teoretski šanse za napad na prvu poziciju ima i Nenad Damarija (53 boda) ali je vjerojatnije da će on sa Mladenom Đajićem(49 bodova) i Domagojem Belinićem(49 bodova) imati borbu za treće mjesto.

Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu nastavlja se (i završava ujedno) ove nedjelje utrkom na karting stazi u Španskom.

Dalila Delomehić (AKK Zanatlija) /foto:Marko Šivak

Dalila Delimehić (AKK Zanatlija) /foto:Marko Šivak