Iznimno tehnički zahtjevna i skliska staza najviše je odgovarala vještinama i automobilu Nenada Damarije te su mu dvije vožnje bile dovoljne da konkurenciju ostavi „iza leđa“.

Jednu običnu mirnu nedjelju u Dubravi, mjestu udaljenom šezdesetak kilometara od Zagreba, poremetili su najbolji hrvatski slalomaši. Njih pedeset i dvoje usudilo se stati na startnu liniju ovog potpuno novog natjecanja koje prema skici baš i nije izgledalo obećavajuće. Nakon crkvenih zvona oglasili su se motori, a stanovnici su u centru svojeg mjesta imali priliku gledati snalaženje vozačica i vozača u prilično teškim uvjetima koji su doduše za svih bili isti.. Staza dužine 1150 metara prema skici je sadržavala elemente kojima većina vozača nije bila oduševljena, te je nakon dijaloga između rukovodstva natjecanja i vozača postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo. Zahvala na tome još jednom ovim putem u ime svih vozača. Sudačka postava AK INA Delta je tri dana prije ovog natjecanja bila u „punom organizacijskom pogonu“ rally-a, ali ih to nije spriječilo da u nedjelju odrade vrhunski još jedno natjecanje. S obzirom na broj vozača i brzo odrađen trening, odmah po završetku istoga, organizator je poslao u park vozača informaciju o mogućnosti još jednog treninga prije prve bodovne vožnje na oduševljenje natjecatelja.
Brza pa spora, skliska, uska i teška staza najbolje je „sjela“ Nenadu Damariji, iako je u prvoj vožnji pretjerao, pa ga je to koštalo plasmana na samo začelje poretka i stvorilo mu dodatan pritisak u naredne dvije vožnje. Precijenio sam se u prvoj vožnji.. mislio sam da ide ali ipak je bilo prebrzo i promašio sam vrata. Nakon toga sam odvozio najbržu drugu vožnju i treću kako moja žena kaže „pametnu“ istu takvu. Vidio sam u drugoj gdje to može još brže i siguran sam da tu ima još “lufta” ali to donosi i dosta rizika za pogrešku koji si uz onakvu prvu vožnju nisam mogao dozvoliti. Zadovoljan sam rezultatom tim više što mi je to treća pobjeda u ukupnom poretku u nizu ove sezone i baš je dobar osjećaj.- Nenad Damarija.

Zadovoljstvo postignutim rezultatima nisu skrivali ni višestruki prvaci slaloma Hrvoje i Domagoj Belinić. Za mene je ovo natjecanje bilo otvaranje sezone. Od prvog treninga do posljednje vožnje imao sam tehnički problem koji mi je ometao koncentraciju. Tek mi je zadnja vožnja bila uredna i ona me zapravo i smjestila na postolje ukupnog poretka. Čestitke Nenadu i Domagoju i hvala organizatoru što je saslušao i uvažio primjedbe vozača. Nadam se iduće godine na istoj lokaciji još zanimljivijoj i dinamičnijoj stazi. – Hrvoje Belinić
Prva utrka sezone došla mi je malo prebrzo pa sam do zadnjeg dana radio na pripremi automobila. Staza je na zanimljivoj lokaciji na kojoj su nas lijepo ugostili i ima potencijala da bude konfiguracijski još bolja. Čestitao bih Neneku i bratu na zanimljivoj borbi. Sretan sam jer smo usprkos tome što smo vodili svaki svoje borbe, pokazali da kad nastupamo u punom sastavu uzimamo prvo mjesto u konkurenciji klubova. Jedva čekam zagrebačku Dubravu. – Domagoj Belinić

U serijskoj grupi slavio je povratnik na staze nakon jednogodišnjeg izbivanja Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj). Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Matija Žiljak (AK Zagorje) , a na treću Dario Mučnjak (SAK Samobor).

Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj)

Pobjeda grupe sprint pripala je logično Nenadu Damariji dok su drugi i treći bili braća Hrvoje i Domagoj Belinić. Sva trojica su članovi kluba koji je slavio u poretku klubova AK Pula-Rovinj. Drugi su bili SAK Samobor te treći AKK Zanatlija.

U konkurenciji vozačica slavila je Iva Damarija (AK Pula-Rovinj, Autobianchi A112) ispred fantastične mlade Dijane Kuprešak(AK Dugo Selo) koja je upisala prvi plasman na postolje. Treća je bila Ivana Robić (AK INA Delta).

Dijana Kuprešak (AK Dugo Selo)

Najbrži junior bio je Arian Suša (AKK Zanatlija) dok je drugi bio Dario Merlić (AKK Zanatlija) te treći Matej Radovanović (AK INA Delta).

Treće natjecanje PH u autoslalomu na rasporedu je već u nedjelju kada slalomaši sele u Zagreb na mnogima najdražu Dubravu.

Usamljeni predstavnik regije jug – Antonio Hernaut (AK Župa Dubrovačka)

PLASMAN PO KLASAMA
KLASA 1: 1.MARKO STANISAVLJEVIĆ (SAK SAMOBOR), 2.VEDRAN RUSTIĆ (AKK ZANATLIJA) 3.SAMIR SMAILAGIĆ (SAK SAMOBOR)
KLASA 2: 1.DARIO MUČNJAK (SAK SAMOBOR), 2.DAMIR PETROVIĆ (AK RUGVICA), 3.ANTUN LAUŠIN (SAK SAMOBOR)
KLASA 3: 1.MARKO MIROSAVLJEVIĆ (AK PULA-ROVINJ) 2.MATIJA ŽILJAK (AK ZAGORJE) 3.IVAN DROPUČIĆ (AK DUBRAVA)
KLASA 4: 1. NENAD DAMARIJA (AK PULA-ROVINJ) 2.IVA DAMARIJA (AK PULA-ROVINJ) 3.KREŠO MERLIĆ (AKK ZANATLIJA)
KLASA 5: 1.IGOR BOGOVIĆ (SAK SAMOBOR) 2.ANTONIO HERNAUT (AK ŽUPA DUBROVAČKA) 3.HRVOJE ČIŽMEK (AK DUGO SELO)
KLASA 6: 1.HRVOJE BELINIĆ (AK PULA-ROVINJ) 2.DOMAGOJ BELINIĆ (AK PULA-ROVINJ) 3.ŽELJKO KOKOTEC (AK INA DELTA)