Posljednje natjecanje Prvenstva Hrvatske u disciplini A09 – autoslalom održano je prethodnog vikenda u Zagrebu na improviziranoj stazi oko zagrebačkih Fontana. Utrka koju je pod nazivom „17. Nagrada Grada Zagreba – 7. Memorijal Mire Nikolić“ u sklopu vikend manifestacije „Brzi i žestoki“ organizirala uigrana ekipa AK Ina Delta iz Zagreba okupila je devedeset i pet natjecatelja Hrvatske, BIH, Slovenije,Mađarske i Austrije.

2 mjesto ukupnog poretka – Dragan Gajić (Austrija)/foto: Andrea Rastowsky

Prisustvo stranih vozača osiguralo je bodovanje za CEZ, ali i sama lokacija jer kako su sami istaknuli – u svojim zemljama nemaju prilike sudjelovati na ovakvim natjecanjima u središtima velikih gradova. Manifestaciju je i ovoga puta svojim prisustvom uveličao zagrebački Gradonačelnik koji je otvorio službeni dio natjecanja.

Najbrži Hrvat na nedjeljnom slalomu – Marijo Barović(AK Župa Dubrovačka)/foto:Andrea Rastowsky


Na kraju dana u ukupnom poretku očekivano je slavio Austrijanac Patrick Mayer u VW Golfu ispred sunarodnjaka Dragana Gajića u Opel Corsi na drugom mjestu. Treći u ukupnom poretku natjecanja bio je i ujedno najbrži Hrvat na utrci Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka) u popularnom „moto Fići“
Uspješan dan su i u nedjelju zabilježila braća Belinić (AK Pula-Rovinj) plasiravši se na drugo (Domagoj,Renault 5gtt ) i treće (Hrvoje, Renault Clio cup) mjesto ukupnog poretka za Prvenstvo Hrvatske. Peto je mjesto u ukupnom poretku bilo dovoljno Nenadu Damariji (AK Pula-Rovinj), Autobianchi A112 da osvoji naslov državnog Prvaka u ukupnom poretku autoslaloma za 2019.godinu.

Brz i atraktivan nastup – Austrijanac Patrick Mayer /foto:Andrea Rastowsky

U grupi I (serijski automobili)slavio je Marko Mirosavljević (Renault Clio RS) Daria Mučnjaka (Citroen AX Gti 1.4, SAK Samobor) na drugom i Ivana Kroflina (Peugeot 106, SAK Samobor) na trećem mjestu.
Grupa II sprint automobila pripala je logično kao i „generalka“ Mariju Baroviću i braći Belinić.
U ukupnom redoslijedu vozačica petu pobjedu sezone je upisala Iva Damarija (AK Pula-Rovinj). Druga je bila viceprvakinja sezone 2019. Iz redova AK Dugo Selo Mirela Stern (Seat Arosa) dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popela njena klupska kolegica Sandra Martić (Ford Fiesta)
Najbrži u redoslijedu juniora bio je Matej Radovanović (AK Ina Delta) u Seatu Ibizi koji je na kraju sezone i prvak te konkurencije. Drugi je „na Fontanama“ bio Marin Leš (AK Dugo Selo,Citroen AX), a treći Gian Karlo Ciglar (AK Dugo Selo, Seat Arosa)
U ukupnom poretku klubova slavili su vozači SAK Samobor ispred AK Pula-Rovinj na drugom i AK Ina Delta na trećem mjestu.

Prekrasne fotografije iz Zagreba..Foto:Andrea Rastowsky


Ovim natjecanjem završena je još jedna sezona Prvenstva Hrvatske u autoslalomu.
U ukupnom redoslijedu apsolutna je dominacija vozača AK Pula-Rovinj – zauzeli su sve tri prve pozicije 1.Nenad Damarija, 2.Domagoj Belinić, 3.Hrvoje Belinić.
Grupa serijskih automobila : 1. Marko Mirosavljević, 2.Dario Mučnjak, 3.Ivan Dropučić (AK Dubrava)
Poredak grupe sport jednak je ukupnom poretku.
Ukupni poredak vozačica: 1. Iva Damarija, 2.Mirela Stern, 3.Ivana Robić(AK Ina Delta)
Ukupni poredak juniora: 1.Matej Radovanović, 2.Arian Suša, 3.Tin Beraković (AKK Sveta Nedelja)
Klubovi: 1.SAK Samobor, 2.AK Pula-Rovinj, 3.AK Ina Delta
PRVACI HAKS-a po klasama su:
Klasa 1 – Marko Stanisavljević (SAK Samobor)
Klasa 2 – Dario Mučnjak
Klasa 3 – Marko Mirosavljević
Klasa 4 – Nenad Damarija
Klasa 5 – Igor Bogović (SAK Samobor)
Klasa 6 – Domagoj Belinić