12916272_550868445090305_5293732222152503740_o

Ovoga vikenda, točnije u nedjelju 05.lipnja, Kutina je treća stanica sudionicima Prvenstva Hrvatske u autoslalomu. U organizaciji SAK Moslavina po prvi puta se u samom centru kutine održava natjecanje pod nazivom „KUP MOSLAVINE 2016“.
Na natjecanje koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske i za Prvenstvo sjeverne lige prijavilo se 60 vozačica i vozača, što je solidna brojka za ovu disciplinu koja je izgleda prebrodila nekoliko kriznih godina i kreče se ponovno uzlaznom putanjom. Organizator natjecanja se nada velikom odazivu publike, što je i opravdano s obzirom na uloženi trud – 11.400 letaka je podijeljeno na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, a na lokalnim TV i radio postajama već se tri mjeseca vrte najave!!
Kako su došli na ideju za organizaciju sasvim novog natjecanja u potpuno novoj sredini, te kako teku pripreme, pitali smo Nevenu Skočić, tajnicu natjecanja :

„Dakle, SAK Moslavina je osnovan 2015 upravo iz razloga da se granica sustavnih automobilističkih događanja pomakne ponovno prema Istoku. Riječ je o mladim ljudima koji imaju volju učiti i raditi.
Brojka od 60 prijava je zadovoljavajuća obzirom na situaciju u slalomu danas, ali cilj nam je da se i na naše natjecanje kroz koju godinu gleda kao na Dubravu danas. Ako se nas način rada i pristup vozačima svidi većini, broj prijava cerasti i vjerujemo da ćemo i mi imati preko 100 vozača na startu. Suradnja sa lokalnom zajednicom je izvrsna, a samićete se imati prilike uvjeriti u gostoljubivost ljudi i ljepote krajolika Moslavine i grada Kutine posebno. Vremenske prognoze nas ne zamaraju jer je to jedino sto ne možemo promijeniti, ali svakako se nadamo suhom asfaltu.
Na kraju moram istaknuti –da smo, iako u svojim redovima imamo najiskusnije ljude i tehničkog izvoditelja AK INA delta, ovo natjecanje pripremali 6 mjeseci. I zato pozivamo ovim putem sve da nakon natjecanja pošalju svoj osvrt na isto i pomognu nam biti još bolji ukazivanjem na moguće propuste..“

Prvak sezone 2015. , trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku - Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

Prvak sezone 2015. , trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku – Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

Nakon dva natjecanja u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske vodeći je Goran Laušin (SAK Samobor) s devetnaestbodova, dok su iza njega bodovno izjednačena čak tri vozača AK Pula-Rovinj – Hrvoje i Domagoj Belinić te Nenad Damarija. Ne treba nikako zaboraviti ni trenutno petog Mladena Đajića (AK Župa Dubrovačka) koji je uz Laušina favorit za „generalku“ ove sezone. U poretku grupe serijskih automobila prvi je Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj) , dok se na čelnoj poziciji grupe sprint automobila nalazi Goran Laušin.
Vozače klase sport automobila predvodi Domagoj Belinić.

Trening je na rasporedu u 9,30 dok je start prve od tri bodovne vožnje predviđen za 12,00 sati.

http://www.haks.hr/pravilnici/natjecanja/16n-a09_kutina_prijave.pdf