Dominacija "kralja autoslaloma" - Dejan Kopajtić (AK Rijeka)

Dejan Kopajtić (AK Rijeka) pobjednik je prve utrke prvenstva Hrvatske u autoslalomu, koja se u sklopu „motorshowa“ održala u subotu na porečkom parkiralištu Žatika. Riječki „Tić“  generalno je bio najbrži u prve dvije od tri vožnje od najbržeg juniora te pobjednika klase 7 Nina Andrejevića (AK Opatija motorsport), dok je na trećem mjestu, pomalo očekivano, utrku završio domaćin Donald Milokanović (AK Skok racing). Isti plasman ovi vozači ostvarili su i u grupi sportskih vozila.

Iako je vrijeme s naznakom kiše prijetilo ponavljanju mokrog scenarija iz Tara prije koji tjedan, na koncu se nebo smilovalo i dopustilo „suhu“ utrku, na radost natjecatelja bez kišnih guma. Od ukupno 62 prijavljena natjecatelja, na startu se pojavilo 56 vozačica i vozača, deset manje nego lani, što jasno ukazuje kako ova disciplina, još donedavno najbrojnija,  gubi na popularnosti među vozačima. Jedan od razloga, pored standardne besparice, svakako je uzlet kronometar discipline, od ove sezone u sustavu PH. No vratimo se rezultatima.

Josip Kekić, član AK HBT racing Brckovljani, uzeo je u serijskoj grupi 1 i klasi 2 mjeru domaćim vozačima Muhamedaliju Maksutiju (AK IRT Pazin) i Danijelu Grubiši (AK IRT Pazin). Među Sprint automobilima i u klasi 6 najbrži je bio Marino Milokanović iz kluba organizatora (AK Skok racing), ostavivši iza leđa pobjednika klase 5 Davora Čosića (AK Dubrava) i Marka Čerljenka (AK Delta Timing). Iza Kopajtića u klasi 8 plasirali su se Edi Kuharić (AK Opatija motorsport) i Tomislav Šepić (AK Rijeka)

U klasi 9 slavio je najudaljeniji natjecatelj – iskusni Dubrovčanin Mato Milković koji od ove sezone nastupa za zagrebački AK Dubrava. Među vozačicama najbrža je Iva Popović (AK Pula Rovinj) koja je prvu vožnju u klasi 4 završila na prvom mjestu, da bi kasnije pala u poretku i morala se zadovoljiti trećim, iza pobjednika Ivice Popovića (AK Skok racing) i  Branimira Turkovića (AKK Zanatlija). Kad smo kod klasa, vrijedi spomenuti Aljošu Kinkelu (AK Opatija) koji je za volanom „fiće“ osvojio najmanju klasu 1 te Gorana Sruka (AK Stubaki) koji je za dlaku pobjegao Dorijanu Milanoviću (AK IRT Pazin) u trici, najsnažnijoj serijskoj klasi.

Posljednji dan 5. Porečkog motorshowa rezerviran je za treću rundu PH u kronometru. Za mnoge repriza, samo bez ćunjeva. Stay tuned ;)

REZULTATI