BOGAT OKTANSKI VIKEND NA HRVATSKOM JUGU

Autoklub Ragusa racing iz Mokošice ovog je vikenda organizator i domaćin dvodnevnog automobilističkog vikenda pod jedinstvenim nazivom
„Nagrada Ragusa Racing 2017.“, što se boduje za PH i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a.
U subotu 23.rujna se održava peto natjecanje ovogodišnje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, što je ujedno 13.natjecanje ove discipline na ovim prostorima, dok je u nedjelju drugo natjecanje kronometar vožnji PH, šestu godinu za redom. Natjecanja obje discipline odvijaju se na improviziranoj stazi Industrijske zone Banići nadomak Slanog.
U autoslalomu očekuje se nastup 41 vozača i vozačice iz 12 klubova, a slalomašku elitu predvode članovi ekipnih državnih prvaka Autokluba „Pula-Rovinj“ – vodeći u ukupnom poretku Domagoj Belinić, te Nenad Damarija, Marko Mirosavljević, Iva Damarija i Hrvoje Belinić okosnica su u pojedinačnoj konkurenciji grupa, klasa i poretka vozačica. Jedino je, s četiri ovogodišnje pobjede u juniorskoj konkurenciji, vodeći član AKK Zanatlija Antonio Hernaut. Subotnji program počinje verifikacijom u 8,30 sati, trening je u 11,15 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 13,15 sati. Vozi se na stazi duljine 1.610 metara s 38 slalom vrata. Proglašenje najuspješnijih je oko 18 sati.
U nedjelju 24.rujna 37 vozačica i vozača iz 14 klubova, od kojih je svega 12 izvan Dalmacije, nastupa u najmlađoj domaćoj prvenstvenoj auto disciplini – kronometru. Održano je tek jedno natjecanje PH u travnju (Tar), a Buzećani iz Autokluba Buzet Autosport na krajnji jug Hrvatske stižu u jakom sastavu predvođeni pobjedničkim dvojcem s otvorenja sezone – Vjekoslav Čičko i Patrik Vivoda. Istovremeno će svoju priliku pokušati uloviti jaki sastavi i pojedinci domicilnih klubova Ragusa Racing, Dubrovnik racing i Župa Dubrovačka, tim više jer će i završnica sezone biti kroz mjesec dana na istim prostorima, nakon još jednog natjecanja na Grobniku.
Vozi se tri kruga na stazi duljine 975 metara, a za konačni se rezultat boduju sve tri vožnje.
Verifikacija i prijem je od 8 sati, trening je u 10,45, a prva vožnja u 13,15 sati. Oko 17,45 sati na završnoj svečanosti najuspješniji će primiti zaslužene nagrade.