Drugi put u mjesec dana Autoklub Ragusa racing iz Mokošice, na kraju posljednjeg listopadskog tjedna, organizator je i domaćin dvodnevnog automobilističkog vikenda pod jedinstvenim nazivom „Nagrada Ragusa Racing 2017.“. Natjecanja obje discipline odvijaju se na improviziranoj stazi Industrijske zone Banići nadomak Slanog.

Sezona autoslaloma Prvenstva Republike Hrvatske i Prvenstva Regije Jug HAKS-a zaključuje se u subotu 28.listopada šestim natjecanjem na kojem će se definirati preostali pobjednici sudjelovanjem 35 vozačica i vozača iz 11 klubova. Prvaci su već poznati pa tako ukupni pobjednik Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj) niti ne stiže u Baniće, dok prvaci grupa Marko Mirosavljević (grupa serija) i Nenad Damarija (grupa sprint), obojica iz trofejne i gotovo sigurno ekipe prvaka Autokluba Pula-Rovinj, dobrim nastupima samo mogu povećati svoju prednost pred konkurentima. U šest od sedam klasa poznati su pobjednici, dok je otvoreno pitanje najuspješnijih samo u klasi „sprint preko 1600 ccm“ u kojoj šansu da postane pobjednikom ima Marko Cavor (AKK Zanatlija) obzirom da će trenutno vodeći, ove sezone trostruki pobjednik klase propustiti nastup završnice prvenstva. Subotnji program počinje verifikacijom u 8,30 sati, trening je u 10,50 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 12,30 sati. Vozi se na stazi duljine 1.610 metara s 50 slalom vrata. Proglašenje najuspješnijih je u 17,30 sati.

LISTA PRIJAVA AUTOSLALOM

Po svemu sudeći daleko zanimljiviji program bit će u nedjelju 29.listopada kada nastupa čak 54 vozačice i vozača iz 17 klubova, od kojih je svega 20 izvan Dalmacije, nastupa u najmlađoj domaćoj prvenstvenoj auto disciplini – kronometru. U Banićima, na stazi dugoj 1.950 metara odlučuju se prvaci i pobjednici sezone. Čak četvorica vozača mogu do naslova ukupnog prvaka Hrvatske – Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) tek je jedan bod ispred trojke koja s po jednom ovogodišnjom pobjedom konkurira za laskavi naslov, a to su Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka), Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport) i Edi Kuharić (AK Opatija Motorsport). U konkurenciji vozačica favoritkinja je Iva Damarija (AK Pula-Rovinj), a ima i deset bodova viška ispred ove sezone dvostruke pobjednice Doris Labinjan (AK D.T. poreč). Jedini neopterećen i već siguran prvak HAKS-a u konkurenciji juniora je Opatijac Aleks Veselinović (AK Opatija).Već se godinama ne pamti minimalna razlika u bodovima čak četiri kluba – AK Buzet Autosport, AK Opatija, AK Pula-Rovinj i AK Župa Dubrovačka. Sve ekipe u Baniće stižu u najjačim sastavima. Uz sve to u svim su klasam opcije otvorene, a tko se bolje naspava nakon sat dulje noći može računati na naslov najboljeg.

LISTA PRIJAVA KRONOMETAR

Za konačni se rezultat boduju sve tri vožnje.Verifikacija i prijem je od 7,30 sati, trening je u 10, a prva vožnja u 12 sati. Oko 17 sati na završnoj svečanosti najuspješniji će primiti zaslužene nagrade.