Pulski automobilist Nenad Damarija(AK Pula-Rovinj, Autobianchi A112) pobjednik je posljednje  utrke prvenstva  Hrvatske u autoslalomu pod imenom “14. Nagrada Ragusa Racinga 2017” održane prethodne subote u Banićima kraj Slanog. Na nedjeljnom natjecanju u kronometar vožnjama “7. Nagrada Ragusa Racinga 2017”  slavio je kao i prije mjesec dana na istoj stazi Mario Barović (AK Župa Dubrovačka). Organizator ovih natjecanja je AK Ragusa Racing iz Mokošice, a vozilo se na trkalištu industrijske zone Banići. Vremenski uvijeti bili su naklonjeni organizatoru i natjecateljima oba dana natjecanja te su uz sve nepredviđene poteškoće oba natjecanja izvedena korektno i pravovremeno.

N.Violić, R.Radić /Foto:Tonči Vlašić

AUTOSLALOM

Borba za ukupni poredak u autoslalomu vodila se između Nenada Damarije, Marka Cavora (AKK Zanatlija,Honda Civic) i Marija Barovića (AK Župa Dubrovačka, Zastava 750 1.0). Dvije brze i čiste vožnje donijele su Damariji više od pet sekundi prednosti pred Cavorom i Barovićem koji su sa zbrojem penalizacije zauzeli drugo i treće mjesto.

Nenad Damarija – Došli smo u  Baniće zaokružiti osvojeno ove sezone u autoslalomu klupskim naslovom. Pobjeda na autoslalomu nije bila imperativ ali je bila svakako poželjna. Cavor i Barović su bili brzi ali su dosta griješili tako da su mi dvije čiste i brze vožnje donijele glatku pobjedu. Znao sam da u nedjelju neće biti tako jer mi je kiša bila jedina nada da se suprostavim osjetno jačim autima a vremenska prognoza nije bila u moju korist. Barović i Kuharić su se lako odvojili i na kraju mi je ostala borba za treće mjesto koje sam i osvojio. Zadovoljan sam jer znam da sam dao sve od sebe i više od toga. Čestitam dečkima od srca..

“Generalka” autoslaloma – Cavor, Damarija, Barović

U grupi serijskih vozila slavio je Igor Bogović (SAK Samobor, Renault Clio RS) nakon odustajanja prvaka grupe Marka Mirosavljevića (AK Pula-Rovinj, Renault Clio RS) koji je svoj nastup u Banićima završio izlijetanjem sa staze u drugoj vožnji.  Drugo mjesto zauzeo je Ivan Dropučić (AK Dubrava, Peugeot 206) dok je treći u grupi bio pobjednik klase 2 Ante Kriste (AK Ragusa Racing, Citroen Saxo).

Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja grupe sprint automobila popeo se Neno Damarija. Drugi je bio Marko Cavor a treća Iva Damarija (AK Pula-Rovinj, Autobianchi A112) koja je bila i prva u konkurenciji dvije vozačice. Druga je bila Ivana Robić (AKK Zanatlija, Honda Civic) u svojem debitantskom nastupu na autoslalomu.

Foto: Tonči Vlašić

U konkurenciji juniora slavio je Romano Radić (AK Dubrovnik Racing, Peugeot 106 Rallye) ispred Tonija Bebića (AMK Racing Team Ploče, Zastava Yugo 1.4). Na treće mjesto se plasirao Robert Antunović (AK Trogir, Fiat Bravo 1.6)

Klupska pobjeda je i šesti put ove sezone otišla u Istru AK Pula-Rovinj dok su drugo mjesto zauzeli vozači kluba domaćina natjecanja AK Ragusa Racing.  Treći klub na autoslalomu bio je AK Dubrovnik Racing.

KRONOMETAR

Maro Barović /foto:Tonči Vlašić

Drugog dana natjecanja na startu se pojavio se znatno veći broj natjecatelja pa se samim time „zaoštrila“ i borba za vrh poretka. Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport, Fiat 500 Suzuki) je došao u Baniće kao najizgledniji kandidat za “generalku” ali je nažalost odustao prije prve vožnje zbog tehničkog kvara na automobilu. Za pobjedu i koja je donosila ujedno i naslov Državnog prvaka vodila se prava borba do posljednje vožnje a u stotinke su se borili Edi Kuharić (AK Opatija Motorsport, Zastava Yugo 1.6) i Marijo Barović. Obojica odlični vozači u atraktivnim automobilima priuštili su gledateljima odlične vožnje, a iskustvo je na kraju odnijelo pobjedu i naslov prvaka u Dubrovnik Mariju Baroviću. – Za mene vikend kao izmišljen. Prvi dan na autoslalomu sam testirao auto i sve se pokazalo dobro ali nije bio baš moj dan. Bio sam brz ali sam rušio čunjeve a uz konkurenciju kakva su Neno i Cavor to ne prolazi tako da sam taj dan završio kao treći ukupno. U nedjelju nije bilo kalkulacije..svi smo htjeli pobjedu i sve su to bili vrhunski auti i vozači. Do samoga kraja je bilo neizvjesno sa superbrzim Edijem tako da su sreća i ponos zbog pobjede i još jednog naslova time još i veći. Žao mi je klupskog kolege Denija koji je svim srcem vozio pred svojom publikom ali nije uspio završiti. Zahvalio bi svima koji su skupljali bodove za moj klub te svima koji su na bilo koji način pridonijeli mojem i klupskom uspjehu.

KLASA 4: Damarija,Barović,Violić/foto:M.Burić

 

Edi Kuharić – Bila je super borba do zadnje vožnje i ne mogu reći da sam nezadovoljan rezultatom, jer sa nastupom na samo dva natjecanja osvojio titulu viceprvaka Hrvatske. Ipak, malo mi je žao jer sam u trećoj vožnji popustio pod pritiskom, auto je funkcionirao super i samo je moja napetost kriva za nekoliko greškica koje su mi odnijele dragocjene stotinke. Staza mi se svidjela ali je izrazito brza i opasna pa ne oprašte greške..

Edi Kuharić /Foto:Tonči Vlašić

Na trećem mjestu sa očekivano većim zaostatkom ostao je Nenad Damarija. Mnogobrojna publika koja se u popodnevnim satima okupila uz stazu nažalost nije dočekala svojeg favorita Denija Kmetovića jer je Deni svoj nastup okončao već u prvoj vožnji izlijetanjem u šikani.

 

Poredak po klasama:

Klasa 1: 1.Moreno Frančula (AK Pula-Rovinj, Fiat Seicento), 2.Aljoša Kinkela (AK Opatija, Zastava 850), 3.Filip Bilota(AK Trogir, Zastava Yugo 55)

Klasa 2: 1.Aleks Veselinović (AK Opatija, Citroen Saxo), 2.Marin Gavranović (AK Dubrovnik Racing, Peugeot 106), 3.Tino Kadmen (AK Opatija, Citroen Saxo)

Klasa 3: 1.Igor Bogović (AK Buzet Autosport, Renault Clio RS), 2.Ivan Dropučić (AK Dubrava, Peugeot 206 RC), 3.Goran Crnković (AK RI Autosport, Peugeot 208 GTI)

Klasa 4: 1.Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka, Zastava 750 1.0), 2.Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj, Autobianchi A112), 3.Nikola Violić (AK Dubrovnik Racing, Zastava 750 1.0)

Klasa 5: 1.Edi Kuharić (AK Opatija Motorsport, Zastava Yugo 1.6), 2.Marko Cavor (AKK Zanatlija, Honda Civic), 3.Đivo Franić (AK Dubrovnik Racing, Honda Civic 1.6 VTi)

Klasa 6: 1.Nenad Hrvatin (AK D.T., VW Golf GTD), 2.Doris Labinjan (AK D.T., VW Golf GTD), 3.Nikola Lubura (AK Župa Dubrovačka, Seat Ibiza)

Prva vozačica i u nedjelju je bila Iva Damarija ispred Doris Labinjan i Ivane Robić.

Najbrži junior bio je Aleks Veselinović, drugi Jurica Trgo (AK Oneum, Peugeot 106) a treći Robert Antunović (AK Trogir, Fiat Bravo).

U konkurenciji klubova najuspješniji su novi prvaci Hrvatske AK Opatija.Čestitamo!!! Drugo mjesto osvojio je AK Pula-Rovinj a treće AK Dubrovnik Racing.

Ukupni poredak kronometra:Kuharić, Barović, Damarija /foto:M.Burić

 

Još jednom bravo za cijelu ekipu  Ragusa Racing-a i svih koji su im u tome pomogli u organizaciji četiri natjecanja dviju disciplina u samo mjesec dana. Prema najavama direktora natjecanja g.Dragana Serdena, dogodine 15.Nagradu Ragusa Racinga vračaju na među slalomašima popularno Mirinovo.. jedva čekamo.

Deni Kmetović /foto.Tonči Vlašić