Pobjedama dvojice vozača iz redova AK Pula-Rovinj na dva dana natjecanja na jugu Hrvatske, prekinuta je dominacija Mladena Đajića na toj stazi. Đajić je naime sa svojim “fićekom” nadmoćno slavio na spomenutoj stazi u obje discipline na tri posljednja natjecanja (na prvom autoslalomu u Banićima slavio je Nino Andrejević, a na kronometru Ivan Pavlović). Prodajom “bolida” nakon završene polovice ove sezone, Mladen je otvorio vrata konkurenciji te su se za poziciju najbržega vodile prave bitke u obje discipline. Vožnje su se odvijale na trkalištu industrijske zone Banići, u organizaciji  AK Ragusa Racing iz Mokošice.

20161001_100742_1475775340638

AUTOSLALOM

Prvog dana natjecanja na programu je bilo Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu. Po sunčanom vremenu i gotovo ljetnim temperaturama bez većih odstupanja od zadane satnice, 38 vozačica i vozača odradilo je svoje nastupe bez problema. Nakon pet održanih natjecanja Prvenstva Hrvatske u autoslalomu u Baniće je kao vodeći u ukupnom poretku došao Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj). Međutim, u subotu je vidno raspoloženiji za borbu bio mlađi od braće Belinić – Domagoj te je sa svojom “peticom” od treninga do zadnje vožnje konkurenciji podizao letvicu skidajući vremena sve niže. Na kraju mu se na pola sekunde uspio približiti tek Marijo Barović dok je Nenad Damarija na trećem mjestu ukupnog poretka za klupskim kolegom kasnio gotovo pet sekundi u zbroju dviju bodovnih vožnji. Pitali smo Domagoja koja je bila formula za pobjedu u Banićima – Znam da sam pobjedom u ukupnom poretku iznenadio mnoge, ali vjerujte da sam iznenadio i sam sebe budući da sam znatno popravio vremena u odnosu na prethodno natjecanje u Banićima prije nepuna četiri mjeseca (u zbroju 2 vožnje nešto više od 12 sekundi op.a.). Nisam radio nikakve posebne preinake na automobilu, jednostavno se sve posložilo – auto je radio kako treba, ja sam bio raspoložen za vožnju i rezultat nije izostao. Jako sam zadovoljan zbog svojeg ali i klupskog plasmana i odličnih rezultata ostalih klupskih kolega. Žao mi je jedino što Hrvoje nije imao svoj dan jer sam siguran da bi mi se pridružio u borbi za “generalku”, ali to su utrke, nepredvidive i zbog toga ih volimo..

20161001_101342_1475775339921

U grupi I serijskih automobila i ovoga puta je nadmoćno slavio Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj) u Renault Cliu RS. Iza njega su se plasirali vozači SAK Samobora Igor Bogović (Peugeot 106 1.1) na drugo i Dario Mučnjak (Citroen AX 1.4) na treće mjesto. Ovom pobjedom Mirosavljević je “zacementirao” svoj drugi uzastopni naslov prvaka HAKS-a (ukupno treći) u klasi 3, te povećao svoje šanse da također drugu godinu za redom osvoji i naslov državnog prvaka serijske grupe.

bojler

Potvrdio treći naslov u klasi 3 dvije utrke prije kraja sezone – Marko “Bojler” Mirosavljević/AK Pula-Rovinj

Treću u nizu pobjedu grupe sprint u Banićima  upisao je Nenad Damarija u grupi sprint automobila nadmašivši i ovoga puta Gorana Laušina (SAK Samobor) u opakom Renault Cliu RS i klupskog kolegu Hrvoja Belinića također u Renault Cliu RS. Damarija je sa stopostotnim učinkom (šest pobjeda na šest natjecanja) uvjerljivo četvrtu godinu za redom “uzeo četvrtu klasu”, dok  će borba za postolja u grupi sprint biti napeta do samoga kraja. Dobar nastup u Banićima je upisao Goran Laušin (SAK Samobor, Renault Clio RS) koji je četvrtim mjestom ukupnog poretka skočio “na leđa” Hrvoju Beliniću izdjednačivši se bodovno s njime u borbi za “generalku”. “Visoko” u bodovima za ukupni poredak su još mlađi Belinić (Domagoj) koji zaostaje 4 boda za vodećim dvojicom te Mladen Đajić i Nenad Damarija sa sedam odnosno osam bodova u “minusu”.

deni

 

U klasi sport slavio je ukupni pobjednik Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj, Renault 5GTT) ispred Marija Barovića (AK Župa Dubrovačka, Zastava 750 1.0) i domaćeg vozača Denija Kmetovića (AK Župa Dubrovačka, Zastava Yugo 1.6).

U konkurenciji vozačica slavila je Iva Damarija (AK Pula-Rovinj, Autobianchi A112) te dva natjecanja prije kraja sezone osigurala svoju sedmu pobjedu u desetoj sezoni nastupa u autoslalomu. Na drugo mjesto plasirala se Dalila Delimehić (AKK Zanatlija, Honda Civic) koja je najizglednija kandidatkinja za drugu stepenicu pobjedničkog postolja na kraju sezone, dok je treća bila Mia Ozvačić (SAK Samobor, Peugeot 106 1.1)

Najbrži junior bio je Đuro Žmirak (AK Ragusa Racing, Zastava Yugo 1.6) ispred Miha Sturice (AK Dubrovnik Racing, Peugeot 106) na drugom i Jurice Trga (AK Oneum, VW Golf GTD) na trećem mjestu.

Na natjecanju su nastupili vozači iz ukupno devet klubova, a najuspješniji od njih bili su ekipa SAK Samobora, iako bodovno izjednačeni za AK Pula-Rovinj na drugom mjestu slavili su u zbroju drugih mjesta. Treći su bili vozači AKK Zanatlija te se između ove tri ekipe i očekuje ukupni prvak autoslaloma u raspletu sezone.

14522068_10209456974855063_2000056174_o

Trećeplasirani klub – Ekipa AKK Zanatlija

 

KRONOMETAR

Drugog dana natjecanja vremenska prognoza nije bila tako blagonaklona prema vozačima kronometra. Nakon odrađenog treninga po suhoj stazi, počela je kiša koja je ispratila obje održane bodovne vožnje. Održane su dvije od tri predviđene jer je zbog ogromne količine padalina između vožnji organizator napravio malo dužu pauzu u nadi za poboljšanjem vremenskih uvjeta do kojeg nažalost nije došlo.

Najbrži na kiši - Nenad Damarija /AK Pula-Rovinj/foto:Ivan Ivanković

Najbrži na kiši – Nenad Damarija /AK Pula-Rovinj/foto:Ivan Ivanković

Na mokroj stazi najbolje se snašao Nenad Damarija u Autobianchiju A112 koji je sa nešto manje od šest sekundi prednosti deklasirao konkurenciju. – Jako mi se sviđa konfiguracija staze u Banićima i zapravo sam na svim do sada održanim natjecanjima na toj stazi (osim 2014.god. kad mi je supruga uništila motor) završavao visoko u plasmanu. Zbog toga, a i zbog izostanka Patrika Vivode kojeg smatram jednog od glavnih konkurenata u kronometru, te Đajića sa svojim fićom, nadao sam se plasmanu na postolje ukupnog poretka. Nakon odvoženog treninga i prvih kapi kiše znao sam da mogu i na najvišu. Jednostavno mi odgovaraju staze i uvjeti u kojima je možda potrebno malo više rizika, te na taj način tražim svoju šansu u odnosu na ostale vozače. Budući da smo na prvom natjecanju u Taru odustali, a ove godine se održava svega četiri kronometra, ne moram ni gledati prema rezultatima na kraju sezone, pa su ovi Banići baš najbolje šta mi se moglo dogoditi. Čestitam svima koji su vozili pogotovo u nedjelju jer u onim uvjetima nije bilo lako. Osim dobrih rezultata, ovdje uživamo u jako dobrom društvu i uvijek se rado vraćamo.- rekao je pobjednik nedjeljnog natjecanja Nenad Damarija.

Atraktivne vožnje i odličan rezultat  na oba natjecanja - Maro Barović/AK Župa Dubrovačka

Atraktivne vožnje i odličan rezultat na oba natjecanja – Maro Barović/AK Župa Dubrovačka

Na drugo mjesto ukupnog poretka plasirao se Marijo Barović koji je usprkos kišnim uvijetima zabavljao malobrojnu publiku atraktivnom vožnjom svoje zastave 750 1.0. Miljenik domaće publike Deni Kmetović još je jednom pokazao tko je gazda u Banićima i popeo se na treću stepenicu pobjedničkog postolja.

20161002_182014

Ukupni poredak kronometra:Barović, Damarija, Kmetović

Igor Bogović, Peugeot 106 (AK Buzet Autosport) bio je najbrži u klasi 1 (do 1.200 ccm) pobijedivši Miu Ozvačiću istom automobilu (AK Buzet Autosport). Na treće mjesto najslabije serijske klase plasirao se sa svojim Autobianchijem A112 Marko stanisavljević (SAK Samobor).

U klasi 2 (do 1.600 ccm)  je slavio Marko Božić, Peugeot 106 (AK Buzet Autosport) ispred  Antuna Laušina (SAK Samobor, Honda Civic) i Josipa Pavića (AK Oneum, Suzuki Swift).
Goran Crnković (AK ri Autosport, Peugeot 208 GTI) zauzeo je prvo mjesto u serijskoj klasi 3 (preko 1.600 ccm). Drugi je bio Stijepo Petrušić (AK Župa Dubrovačka, Renault Megane), a treća Jelica Vrlazić (AK INA Delta, Peugeot 306 1.8)
U sportskoj klasi 4 (do 1.400 ccm) prvo i drugo mjesto zauzeli su pobjednici ukupnog poretka Damarija i Barović dok je treći bio Vjekoslav Čičko (AK INA Delta).

kronometar_park

U najjačoj klasi 5 (sport +1400 ccm) slavio je Deni Kmetović,  drugi je bio Stipe Bekavac (AK Solin, Honda 1.6) a treći Hrvoje Čikor (AK Dubrovnik Racing, Honda Civic 1.6)

U klasi dizel prva stepenica pobjedničkog postolja i dalje je rezervirana za Nenada Hrvatina (AK D.T. , VW Golf Tdi 1.9). Na drugu se u Banićima popeo Jurica Trgo (AK Oneum, VW Golf II gtd),  dok se do treće  dovezao Ivan Tomičić (AK Župa Dubrovačka, Peugeot 206 Hdi).

banici-utrka-25

Solidan na kiši u “Medinom” Peugeotu-Mladen Đajić /AK Župa Dubrovačka/foto:Dulist

Među vozačicama najbolja je bila Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) ispred Mie Ozvačić i Doris Labinjan (AK D.T. , VW Golf Tdi 1.9).  U konkurenciji veterana u je slavio Antun Laušin. Tonči Stahor (AK Dubrovnik Racing, Zastava 750 1.1) slavio je  u juniorskoj konkurenciji u kojoj je drugi bio Romano Radić (AK Dubrovnik Racing, Peugeot 106 Rallye), a treći Jurica Trgo. U poretku klubova najuspješnija je bila ekipa AK Buzet Autosport ispred AK Župa Dubrovačka na drugom i AK Oneum na trećem mjestu.

Tonko Muhoberac/AK Ragusa Racing/foto:Ivan Ivanković

Tonko Muhoberac/AK Ragusa Racing/foto: Ivan Ivanković

Na suncu i po kiši "budno oko" Dade Serdena prati svakog natjecatelja/ foto:Dulist

Na sucu i po kiši budno oko Dade Serdena prati svakog natjecatelja/ foto:Dulist