Sezona Prvenstva Hrvatske u disciplini autoslalom nastavljena je nakon Banića i Dubrave Vrbovečke, prošlu nedjelju u zagrebačkoj Dubravi na slalomašima dobro poznatoj stazi u Branimirovoj. Otvorena, brza staza dužine 1.275 metara najbolje je četvrti puta do sada „legla“ Hrvoju Beliniću(AK Pula-Rovinj) i njegovom Renault Cliu cup. Hrvoje je u zbroju dviju bodovnih vožnji slavio sa prednošću od 2,934 sec ispred brata i klupskog kolege Domagoja Belinića također u Renaultu ali „Petici“ Gtt. Treće vrijeme „generalke“ odvezao je Željko Kokotec (AK Ina Delta) čija je Škoda Fabia prema komentarima gledatelja-vozača „letila“ Dubravom.

Snažan automobil i odlična vožnja – Željko Kokotec (AK Ina Delta)

Hrvoje Belinić – Budući da mi je ovo drugi u nizu „trkači vikend“ bio sam sigurniji u sebe i auto nego na prethodnom natjecanju, ali i ova staza puno više odgovara kako meni tako i mojem automobilu. Uvijek mi je posebna čast slaviti u Dubravi, a slavlje je potpuno kad mi rame uz rame stane brat Domzi. Drago mi je da smo još jednom pokazali klupsku nadmoć u punom sastavu i ponosan sam na sve kolege kojima čestitam pogotovo novim dečkima koji su nam se tek pridružili a već pokazuju napredak.
Domagoj Belinić – Moj je rezultat bio mogao bih reći i očekivan, jer sam na posljednja četiri natjecanja u Dubravi zauzeo drugu poziciju. Ipak, svaki put sam se morao dobro namučiti a ovaj put je bilo možda i najteže jer smo od drugog do petog mjesta svi bili unutar sekunde tako da je borba bila neizvjesna do samog kraja. Čestitam bratu na 4.generalci i povratku na „tron“ te klupskim kolegama na povratku prenosnog pehara u Pulu.

Četvrti put drugi u Dubravi – Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj)/foto: H.Petrović


U grupi I serijskih automobila slavio je Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj), Renault Clio ispred borbenog Matije Žiljaka (AK Zagorje) , Renault Clio, na drugom te Daria Mučnjaka(SAK Samobor), Citroen AX GTi, na trećem mjestu.

Uvijek brz i atraktivan – Marijo Špehar (AK Ina Delta) /foto:Marko Šivak

Na postolje grupe II sprint automobila popeli su se dečki koji su slavili u ukupnom poretku – Hrvoje i Domagoj Belinić te Željko Kokotec. Iza njih su sa vrlo malim razlikama ostali uvijek brz u Dubravi i pobjednik iz 2017. Goran Sruk (AK Dubrava) i pobjednik Dubrave Vrbovečke Nenad Damarija(AK Pula-Rovinj) a svakako treba spomenuti i „zlatnog“ Zlatka Barbića (AK Ina Delta) koji je sa svojim Citroenom Saxo izborio pobjedu ispred najvećeg rivala Igora Bogovića (SAK Samobor) u Peugeotu 106.
Zlatko Barbić – Jako sam zadovoljan sa izdanjem u kojem sam se pokazao u Dubravi. Nakon tehničkog kvara u Dubravi Vrbovečkoj uspio sam posložiti automobil do Dubrave i odvoziti tri odlične vožnje. To mi je donijelo prvo mjesto u klasi 5 u kojoj je konkurencija vrlo jaka čemu svjedoći i činjenica da sam na kraju slavio sa svega tisućinkom prednosti. Čestitke konkurenciji na vožnjama i organizatorima na još jednom natjecanju odrađenom na visokoj razini.

Najslađa je pobjeda u posljednjoj tisućinki- Zlatko Barbić (AK Ina Delta)/foto:H.Petrović

Najbrži junior bio je Gian Karlo Ciglar(AK Dugo Selo) Seat Arosa, ispred Mateja Radovanovića (AK Ina Delta) Seat Ibiza na drugom i Tina Berakovića(AK Sveta Nedelja) Toyota Yaris na trećem mjestu.

Dubrava je poznata kao omiljena staza večini vozača/Foto: Marko Šivak


Na natjecanju je nastupilo šest vozačica a najbrža je bila je Iva Damarija, Autobianchi A112 1,4. Na drugo mjesto plasirala se Mirela Stern (AK Dugo Selo) Citroen Saxo, a na treće Sandra Martić (AK Dugo Selo) Ford Fiesta XR.

Nagrađene vozačice – S.Martić, I.Damarija, M.Stern, D.Kuprešak

U poretku klubova slavili su drugi puta ove sezone vozači AK Pula-Rovinj ispred SAK Samobora te AK Ina Delte.

Zadovoljan debitantskim nastupom – Ivan Polak (AK Dubrava)/foto:H.Petrović

PLASMAN PO KLASAMA
KLASA 1: 1. MARKO STANISAVLJEVIĆ (SAK SAMOBOR), 2.FILIP AGIĆ (AKK ZANATLIJA) 3.SAMIR SMAILAGIĆ (SAK SAMOBOR)
KLASA 2: 1.DARIO MUČNJAK (SAK SAMOBOR), 2.IVAN KROFLIN (SAK SAMOBOR), 3.TIN BERAKOVIĆ (AKK SVETA NEDELJA)
KLASA 3: 1. MARKO MIROSAVLJEVIĆ (AK PULA-ROVINJ) 2.MATIJA ŽILJAK (AK ZAGORJE) 3.JOSIP VARDIĆ (AK INA DELTA)
KLASA 4: 1. NENAD DAMARIJA (AK PULA-ROVINJ) 2.IVA DAMARIJA (AK PULA-ROVINJ) 3.MARIO ŠVALJEK (AK DUGO SELO)
KLASA 5: 1. ZLATKO BARBIĆ (AK INA DELTA) 2.IGOR BOGOVIĆ (SAK SAMOBOR) 3.GIAN KARLO CIGLAR (AK DUGO SELO)
KLASA 6: 1.HRVOJE BELINIĆ (AK PULA-ROVINJ) 2.DOMAGOJ BELINIĆ (AK PULA-ROVINJ) 3.ŽELJKO KOKOTEC (AK INA DELTA)

Standardno brz ali nemoćan protiv jačih automobila na otvorenoj stazi-5.mjesto ukupnog poretka – Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj)/foto: Marko Šivak


Na natjecanju je u sklopu promo Fićo kup-a nastupilo jedanaest atraktivnih Fićeka i jedna Peglica od kojih je sedam vozača došlo iz Dalmacije, jedan iz Vukovara te četiri iz Zagreba.
Njihovi su rezultati :
1. Brane Tokić (Benkovac – Dalmatinski fićo klub)
2. Damir Vidaković (Zaprešić – AK Ina Delta)
3. Goran Flajhar (Zagreb – Ak Delta Sport)

Fićo kup u povratku sa cilja/foto: Marko Šivak


Logo Fićo kup-a /foto:Damir Buco Vidaković