Najbrži na domaćem terenu - Donald Milokanović (AK Skok Racing)

Najbrži na domaćem terenu – Donald Milokanović (AK Skok Racing)

Posljednja stanica prvog dijela sezone Prvenstva Hrvatske u autoslalomu bio je Kaštel i natjecanje naziva „6. Motorshow HR u EU 2013.“ u organizaciji AK Skok Racing. Vozači navikli na Edijeve tehnički zahtjevne staze jučer su ostali razočarani – na stazi duljine nešto više od 1600 metara i brdskog nagiba do izražaja je ispred vještine vozača dolazila snaga automobila. Otvorena vrata kratkih sektora imali su popularni fićeki koji su kroz njih prolazili gotovo kao da ih ni nema. Na prva tri mjesta neslužbene „generalke“ tako su se popela tri najbolja vozača zastave 750. Donald Milokanović (AK Skok Racing) je pobjedom na domaćem terenu s nešto manje od pola sekunde prednosti malo pokvario rođendansko slavlje Ninu Andrejeviću (AK Opatija) prekinuvši mu niz pobjeda ove sezone. Nino se ovoga puta morao zadovoljiti drugom pozicijom i odlazi na ljetnu pauzu s pet pobjeda na šest natjecanja što najbolje govori o njegovoj premoći ove sezone. Sa samo sekundom zaostatka iza Nina i znatno slabijim „fićekom“ od prve dvojice treći je bio jučer izvrstan Marko Cavor (AKK Zanatlija) koji je svakom vožnjom oduševljavao ali i plašio publiku uz stazu. Borba između ova tri ljepotana (automobila naravno op.a) borila se do posljednje vožnje i time natjecanje učinila zanimljivim do samog kraja.

Odličan debitantski nastup -  Sandi Andrejević (AK Opatija)

Odličan debitantski nastup – Sandi Andrejević (AK Opatija)

Tragičar jučerašnjeg dana bio je Dario Ružić (AK Opatija), vodeći u ukupnom poretku grupe sprint, kojem je njegova „petica“ otkazala poslušnost već na početku dana te je ostao jedini od 52 vozača koji se nije našao u rezultatima. Sreću u nesreći imao je Goran Laušin (SAK Samobor) čiji je Clio odustao od natjecanja dan prije pa ga je pravovremeno stigao odšlepati u Zagreb, a da pravi prijatelj puno znači dokazao je Marko Mirosavljević Bojler ustupivši mu za natjecanje svog limenog ljubimca. Zelenko Ive i Nenada Damarije također nije izdržao napore ovog natjecanja te je nakon „trokiranja“ u prve dvije, kapitulirao u trećoj vožnji. „Poljubac“ sa zaštitnom ogradom na početku staze odradio je Marko Gebauer (AK Opatija) u posljednoj vožnji, ali mu je zbroj prve dvije bio dovoljan za slavlje u klasi 5.

Iznenađenje grupe serijskih automobila - Toni Malinarich (AK D.T.)

Iznenađenje grupe serijskih automobila – Toni Malinarich (AK D.T.)

U grupi I (serijski automobili) konkurenciju je iznenadio Toni Malinarich (AK D.T.) ,pobijedivši ispred Gorana Laušina te trećeplasiranog Igora Ilića (AK Pula-Rovinj).
Marko Cavor (AKK Zanatlija)   je zauzeo prvo mjesto grupe II (sprint automobili) ispred drugoplasiranog Marina Milokanovića (Ak Skok Racing) i trećeplasiranog Marka Gebauera (AK Opatija).
U grupi III (sport automobili) najbrži je bio Donald Milokanović, drugi Nino Andrejević, dok se na treće mjesto plasirao Bojan Juranić (AKK Petar Klepac).

Poljubac sa zaštitnom ogradom - Marko Gebauer (AK Opatija)

Poljubac sa zaštitnom ogradom – Marko Gebauer (AK Opatija)

Svi juniorski pehari ovoga puta otišli su put Lupoglava – najbrži od najmlađih bio je Nino Andrejević, drugi Edi Kuharić (AK Opatija Motorsport) dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja u svom izvrsnom debitantskom nastupu plasirao Sandi Andrejević (AK Opatija). Najbolja vozačica bila je Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) ispred Mie Ozvačić (AK Buzet Autosport) i Ljiljane Kamenar (AK Rijeka). Sa stopostotnim učinkom u prvom dijelu sezone Nino Andrejević i Iva Damarija „zacementirali“ su naslove prvaka HAKS-a u konkurenciji juniora i vozačica. U ukupnom poretku klubova nije bilo iznenađenja na prvom mjestu – slavili su vozači AK Opatija, drugi su bili predstavnici kluba domaćina AK Skok Racing a treći SAK Samobor.
Što se tiče Prvenstva Hrvatske u autoslalomu na redu je ljetna pauza sve do sedmog rujna kada je na rasporedu natjecanje u Šibeniku.

autoslalom Kaštel

Foto: Barbara Kukuljan