Domagoj Belinić, Iva i Nenad Damarija, te Marko Mirosavljević, članovi Autokluba Pula-Rovinj osigurali naslove prvaka

Klupska “generalka”-  Damarija, Belinić, Mirosavljević

 

Pobjednička trojka petog ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu osigurala je naslove državnih prvaka Hrvatske natjecanje prije kraja sezone. Postolje ukupnog poretka 13. Nagrade Ragusa Racing 2017. , odrežane u organizaciji AK Ragusa racing u Industrijskoj zoni Banići nadomak Slanog, osvojili su pobjednik Domagoj Belinić, drugoplasirani Nenad Damarija i treći Marko Mirosavljević, sve redom vozači Autokluba „Pula-Rovinj“. Njima se u pobjedama, te doprinosu petom ovosezonskom ekipnom prvom mjestu na putu obrane naslova prvaka pridružila i najuspješnija hrvatska vozačica Puljanka Iva Damarija. Upisala je petu pobjedu, dok su njen suprug Nenad i Marko Mirosavljević slavili i pobjedama grupa sprint, odnosno serijskih automobila.

Domagoj Belinić: Staza u Banićima mi je jako zanimljiva, tehnički iznimno zahtjevna sa dosta promjena podloge, izmjenama brzih i sporih dijelova što traži punu koncentraciju od vozača. Pozdravljam promjenu staze od strane organizatora to je ono što čini slalom zanimljivom disciplinom. Prvenstveno sam došao zbog borbe za ukupni poredak gdje mi je jedini konkurent i najljući rival bio klupski kolega Nenad. Ostvario sam cilj i super se proveo tako da ova utrka ide u lijepe uspomene..

Jedan od glavnih favorita natjecanje je završio izlijetanjem na treningu – Marko Cavor/AKK Zanatlija

U konkurenciji 30 vozačica i vozača iz deset klubova Belinić je ostvarenim vremenima kroz dvije bolje vožnje bez greške svojim Renaultom 5 GT Turbo ostvario prednost od 6,142 sekunde ispred Nenada Damarije u Autobianchiju A112, a u drugoj vožnji polučio je i najbolji rezultat dana u vremenu 1:31,729 minuta na stazi duljine 1.610 metara s 50 slalom vrata.

Osigurao treći uzastopni naslov prvaka – Marko Mirosavljević

Marko Mirosavljević: Kao prvo zahvalio bi klupskim kolegama na pomoći oko nabavke dijelova i popravka auta večer uoći natjecanja, te obitelji Radinković na ustupljenoj radioni i alatu. Što se tiće natjecanja, mogu reći da je to za mene bio dan iz snova. Staza je porilično ekstremna, odnosno ima jako brzih i jako sporih dijelova, tehnički vrlo zahtjevna i puna zamki. Na treningu sam je već dosta dobro “polovio” i bio sam zadovoljan rezultatima koji su se iz vožnje u vožnju sve više popravljali. Dobra mi je bila borba sa Nenom do zadnje vožnje i prezadovoljan sam rezultatom.

Marko Mirosavljević za upravljačem Renault Clia RS u grupi serijskih automobila bio je uspješniji od Buzećana Igora Bogovića (SAK Samobor) i Ivana Dropučića, dok je Damarijau grupi sprint iza sebe ostavio Matiju Novosela (AK Ina Delta Zagreb) i suprugu Ivu.

Pobjedom u konkurenciji juniora ponosan je mladi Opatijac  Aleks Veselinović (AK Opatija).

Najbrži junior – Alex Veselinović /AK Opatija

 

Četvrtom pobjedom sezone osigurao pobjedu u klasi 1 -Marko Stanisavljević/SAK Samobor

Marko Stanisavljević – Na natjecanje u Banićima uputio sam se zbog osvajanja naslova prvaka klase 1, što sam i ostvario zauzevši prvo mjesto u klasi. Prilikom obilaska staze moram priznati da mi se nije osobito svidjela zbog “zmije” u samom zavoju, dijela koji se vozi nizbrdo, te činjenice da je jedina zona izlijetanja rinzol od 20cm. Nakon treninga sam vidio da nije tako strašno kako je na prvu izgledalo te mi se do kraja staza čak i svidjela. Već sam nakon prve dvije vožnje ostvario  dovoljnu prednost nad konkurencijom te ostvario željenu pobjedu na kraju. Na posljednjem natjecanju ne namjeravam nastupiti jer  sam svoju autoslalom priču sezone 2017. potvrdio i završio.

U poretku vozačica prva je bila Iva Damarija, druga Dalila Delimehić/AKK Zanatlija te treća Mia Ozvačić/SAK Samobor.

Iva Damarija/AK Pula-Rovinj

Krajem listopada na krajnjem jugu Hrvatske u Dubrovniku i okolici šestim natjecanjem zaključit će se sezona i definirati preostali pobjednici klasa Prvenstva Hrvatske.

Natjecanje je bodovano i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a u kojem je najuspješniji bio Deni Kmetović iz AK Župa Dubrovačka, ispred Mate Milkovića (AK Dubrovnik racing) i Bože Matijaša (AK Trogir). Ekipnu pobjedu polučili su članovi ekipe Autokluba Trogir u sastavu Dario Vasiljević, Božo Matijaš i Filip Bilota.