Foto:M.Matijević

Foto:M.Matijević

Posljednje ovogodišnje natjecanje Prvenstva Hrvatske u autoslalomu “13.Nagrada grada Zagreba – 3.Memorijal Mire Nikolić” održano je u nedjelju u organizaciji AK Ina Delta na stazi Karting centra Špansko u Zagrebu, a u “sjeni” humanitarne akcije naziva “Autoshow za Ninu”.

Atraktivne Taxi vožnje/Foto:M.Matijević

Atraktivne Taxi vožnje/Foto:M.Matijević

Usprkos kraćem danu, i velikom broju natjecatelja, službeni dio natjecanja odrađen je iznimno brzo i korektno, a sudačka ekipa koja je za to zaslužna dala je dodatni pečat svojem radu odrekavši se dnevnica u korist akcije za Ninu. Respektabilna svota novca (gotovo 19.000KN) prikupljena je samo „krugom za Ninu“ koji su omogučili sponzori i vozači natjecateljskih vozila. Vozilo se dva sata bez prestanka, a u predstartnom prostoru su se okupila sva velika imena Hrvatskog automobilizma. Nema smisla svih nabrajati da se nekoga ne zaboravi i nepravedno zapostavi, ovim putem samo im jedno ogromno HVALA što su svako na svoj način podržali ovu akciju i dali joj svoj doprinos. U otvorenje službenog dijela natjecanja uključile su se iz Utrehta putem video zida i „tri lavice“ obitelji Vidmar-Mihok – Nina, Martina i gđa.Jasna. Iz Nizozemske su u Zagreb poslale sunce, a Zagreb njima najljepše želje za što brži povratak kući. Svojim prisustvom događaj je uveličao i zagrebački gradonačelnik g.Milan Bandić koji je u kratkom govoru prilikom otvaranja natjecanja izrazio najbolje želje maloj Nini te obećao uključiti se u akciju. Nina je uspjela ono što su mnogi u posljednjih nekoliko godina pokušavali (bezuspješno) – okupila je 80 vozača na startu autoslaloma, največa imena našeg sporta na jednom mjestu, ispunila je srce svakome od prisutnih…

U "krugu za Ninu" nije bilo stajanja/Foto:M.Matijevic

U “krugu za Ninu” nije bilo stajanja/Foto:M.Matijevic

Kao vozačici uvijek mi je najdraže primiti pobjednički pehar sa največim ženskim imenom  Hrvatskog automobilizma – Mire Nikolić, a iznimna čast bila je u nedjelju biti dijelić velikog srca Hrvatskog automobilizma(op.a)

DRŽAVNI PRVAK U UKUPNOM REDOSLIJEDU - Hrvoje Belinić/AK Pula-Rovinj/Foto:T.Pospis

DRŽAVNI PRVAK U UKUPNOM REDOSLIJEDU – Hrvoje Belinić/AK Pula-Rovinj/Foto:T.Pospis

 

U onoj „priči iz drugog plana“ odvijale su se borbe za pobjedu u ukupnom poretku na kraju sezone. Mali broj natjecanja za Prvenstvo Hrvatske i (pre)mala razlika u bodovima za prva tri mjesta ostavili su tri kandidata za „tron“ – Hrvoja Belinića, Gorana Laušina i Mladena Đajića. Cijelu priču su dodatno začinili svojim pojavljivanjem i uzimanjem vrijednih bodova Dejan Kopajtić i Ivan Pavlović.

Vožnja za Ninu svim srcem - Iva Damarija/AK Pula-Rovinj/ Foto:M.Šivak

Vožnja za Ninu svim srcem – Iva Damarija/AK Pula-Rovinj/ Foto:M.Šivak

S najboljim vremenima sve tri vožnje apsolutni pobjednik dana bio je  Mladen Đajić (AK Ragusa Racing) sa svojom Zastavom 750 moto. Iako je u prve dvije zauzeo drugo mjesto, u zbroju dviju boljih jedan od legendi autoslaloma Dejan Kopajtić (AK Rijeka), zastava Yugo 1.9 ipak je za nepunu stotinku izgubio drugu stepenicu pobjedničkog postolja. Na nju se popeo njegov klupski kolega Ivan Pavlović koji se izvrsno snašao u Dejanovom automobilu.

Petica za snalaženje u posuđenom automobilu- Ivan Pavlović/AK Rijeka/Foto:M.Šivak

Izvrsno snalaženje u posuđenom automobilu- Ivan Pavlović/AK Rijeka/Foto:M.Šivak

Peto mjesto u Španskom bilo je dovoljno da Belinić koji je slavio u Dubravi i Generalskom Stolu ove sezone uzme titulu Prvaka, dok je plasmanom na sedmo mjesto njegov največi ovogodišnji rival Laušin izgubio i drugo mjesto na kraju sezone. Na njega se plasirao Mladen Đajić dvijema pobjedama i jednim trećim mjestom.
U grupi I serijskih automobila i ovoga puta najbrži je bio Marko Mirosavljević (SAK Samobor), Renault Clio Sport.Na drugo mjesto plasirao se Dario Mučnjak (SAK Samobor) Citroen AX 1.4 GTI, dok je treći bio Denis Šroler (AKK SB Autosport), Seat Leon 2.0.

Aljoša Kinkela/AK Opatija/Foto:T.Pospis

Aljoša Kinkela/AK Opatija/Foto:T.Pospis

Najbrži u najmanjoj serijskoj klasi - Marko Stanisavljević/SAK Samobor/Foto:M.Matijević

Najbrži u najmanjoj serijskoj klasi – Marko Stanisavljević/SAK Samobor/Foto:M.Matijević

Prvo mjesto grupe II sprint automobila osvojio je novi državni Prvak Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) Renault Clio Sport u žestokoj borbi nadmašivši drugoplasiranog klupskog kolegu Nenada Damariju u Autobianchiju A112 i trećeplasiranog Gorana Laušina (SAK Samobor) Renault Clio Sport.

 

Za Ninu iz Zadra - Natanael Petrov/AKK RTZ/Foto:T.Pospis

Za Ninu iz Zadra – Natanael Petrov/AKK RTZ/Foto:T.Pospis

Prva stepenica pobjedničkog postolja u ukupnom poretku juniora pripala je Antoniu Hernautu (AKK Zanatlija) Zastava Yugo 1.6.Drugi je bio Steeven Vuković (AK Opatija) VW Polo Cup 1.4, a treći Tomislav Knez (AK Delta Timing) VW Polo.

Iz Dubrovnika za Ninu - Mario Barović/AK Župa Dubrovačka/Foto:m.matijević

Iz Dubrovnika za Ninu – Mario Barović/AK Župa Dubrovačka/Foto:m.matijević

Najbrža vozačica bila je Iva Damarija (AK Pula-Rovinj), Autobianchi A112 ispred Nicol Baričević (AK HBT Racing) Citroen Saxo VTR 1.6 i Dalile Delimehić (AKK Zanatlija) Fiat Cinquecento 1.1
U ukupnom poretku klubova i ovaj put su slavili novi (stari) prvaci SAK Samobor, drugi su bili ekipa AK Pula-Rovinj te treći  AKK Zanatlija.

Drugoplasirana u konkurenciji vozačica - Nicol Baričević/AK HBT Racing/Foto:M.Šivak

Drugoplasirana u konkurenciji vozačica – Nicol Baričević/AK HBT Racing/Foto:M.Šivak

Vrijedi spomenuti i najbrže po ovoga puta respektabilno punim klasama..

KLASA 1

1.Marko Stanisavljević (SAK Samobor), Autobianchi  A112 Abarth

2.Aljoša Kinkela (AK Opatija) Zastava 750

3.Krešo Merlić (AKK Zanatlija) Fiat Cinquecento

KLASA 2

1.Dario Mučnjak (SAK Samobor) Citroen AX 1.3

2.Filip Agić (AKK Zanatlija) Peugeot 106 1.6

3.Antun Laušin (SAK Samobor) Honda Civic 1.6

KLASA 3

1.Marko Mirosavljević (SAK Samobor) Renault Clio Sport 2.0

2.Denis Šroler (AKK SB Auto sport) Seat Leon FR 2.0

3.Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj) Renault Clio Sport 2.0

KLASA 4

1.Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) Autobianchi A112

2.Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) Autobianchi A112

3.Ivica Magdić (AK Dubrava) Fiat Cinquecento 1.1

KLASA 5

1.Ivan Srebačić (AK Dubrava) Zastava Yugo 1.6

2.Sven Gorup (AKK Zanatlija) Škoda Fabia 1.4 16v

3.Natanael Petrov (AKK RTZ) zastava 101 1.6

KLASA 6

1.Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) Renault Clio 2.0 Sport

2.Goran Laušin (SAK Samobor) Renault Clio 2.0 Sport

3.Darko Jelača (AKK Rogoznica) Fiat Uno 1.3 Turbo

KLASA 7

1.Mladen Đajić (AK Ragusa Racing) Zastava 850 1.2

2.Ivan Pavlović (AK Rijeka) Zastava Yugo 1.9

3.Dejan Kopajtić (AK Rijeka) Zastava Yugo 1.9