Jedan od favorita "generalke" - Nino Andrejević (AK Opatija)

Ovoga vikenda se nastavlja borba za bodove u autoslalomu posljednjih godina među slalomašima najpopularnijim natjecanjem – 6. Nagradom Dani Dubrave . Utrka koja se osim za Prvenstvo grada Zagreba  i Prvenstvo Republike Hrvatske, već drugu godinu boduje i za prvenstvo CEZ-a održati će se u nedjelju, 17. Lipnja na Branimirovoj cesti u Zagrebačkoj Dubravi. Da je autoslalom u Dubravi jedno od najpopularnijih domaćih automobilističkih natjecanja takve vrste svjedoče uvijek mnogobrojne liste prijava. Od prvog natjecanja za PH 2008. do 2010.godine slalom u Dubravi je brojio preko 130 vozača koji su završili natjecanje.

Ove godine lista prijava broji 101 vozača, od kojih je jedanaest iz  europskih zemalja (Austrije, Mađarske, Slovačke) –  onih koje inače ne viđamo na našim natjecanjima.

Prvi pobjednik PH u Dubravi bio je 2008. Vjekoslav Čičko (AKK Zanatlija) u Fiatu 500 Aprilia , a nakon njega je dvije godine stazom vladao Buzećan Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport) u Autobianchiju. Prošle godine je prvo mjesto ukupnog poretka pripalo Marijanu Čengiću (AK SB Autosport) u Hondi Civic. Na listi prijava od ove dosad najbrže trojke sada je samo ime Vjekoslava Čička, ali su tu oni koji su stalno bili tako blizu a tako daleko i tražiti će svoj put do „krune u Dubravi“. Najopasniji među njima svakako su Nino Andrejević (AK Opatija), Dejan Kopajtić (AK Rijeka), Branko Marić (AK SB Autosport), Mato Milković (AK Dubrava), Tomislav i Hrvoje Šepić (AK Rijeka), Marino Milokanović (AK Skok Racing)… i još mnogi naši iskusni automobilisti jamče dobru utrku ovog vikenda u Dubravi..

Novi "adut" domaćina - Mato Milković (AK Dubrava)

Jako smo zadovoljni odazivom vozača, obzirom da slalom bilježi drastičan pad ove sezone više od sto vozača je veliki uspjeh. Drago nam je i da se odazvalo dosta inozemnih vozača što je dodatna atrakcija za publiku. Pripremili smo i puno zanimljivih i zabavnih popratnih sadržaja za gledatelje – od kartingaša, street racera do glazbe i nagradnih igara. Biti će sigurno jako veselo i pozivamo svih da u nedjelju dođu u Dubravu– rekao je predsjednik AK Dubrava Željko Kelečić.

 

LISTA PRIJAVA

 

PROGRAM  NATJECANJA

9.00     Trening

11.45   Svečano otvaranje natjecanja

12.00   Utrke

17.00   Svečano proglašenje pobjednika