Porsche Carrera Cup na Grobniku

Automotodrom Grobnik će uz  tri službene moto utrke biti  domaćinom i međunarodne regionalne auto utrke sredinom godine u organizaciji HAKS-a, rezerviran je termin 2. i 3. srpnja. Ovaj tjedan grobničkom stazom vozili su Volvo kamioni, a slijediti će niz pratećih manifestacija.
Predstavnica marketing službe Automotodroma Grobnik Sanja Šipka najavila je višednevnu manifestaciju što slijedi idući tjedan:
– Promotivni trodnevni treninzi “Radical i Porsche Carrera Cup” održavaju se od 21. do 24. ožujka po prvi puta u Hrvatskoj u organizaciji švedske tvrtke “Psjracing”. Najavljen nam je dolazak desetak Radical bolida i premijerni nastup Per Staafa Jr. U novom bolidu Radical SR8. Biti će to ujedno prvi test uoči sezone 2011. čija se natjecanja voze na svjetski priznatim stazama Silverstone, SPA- Francorshamps,Brands Hatch, Imola, Zandvoort i Valencia. Prvi je ovo puta u široj regiji, a postoje izgledi da automotodrom Grobnik postane jedna od staza na kojima će se ubuduće trenirati, a možda voziti i službene utrke, istaknula je Šipka.

Brutalni Radical

Vrhunski sportski bolidi engleskog proizvođača Radical pružaju izvrsnu upravljivost i ostvaruju zapažene performanse na stazama. Phil Abbot 1995. konstruirao je trkaći bolid pokretan motorom iz motocikla. Novi model SR8 pokreće motor V8 snage 480 KS, težine 680 kg, a ostvaruje ubrzanje do 100 km/sat za skromnih 2,7 sekundi. Time se svrstava u najbrži bolid svoje kategorije. Završnica trodnevnog boravka na Grobniku biti će 24. ožujka u 15 sati kada će se upriličiti promocijska utrka uz ulaznicu od 15 kuna.
U listopadu bi na grobničkoj stazi trebao gostovati “10. Porsche Cup”. Za vjerovati je da se na našu jedinu stazu „na mala vrata“ vraća i automobilizam ako se ostvare svi najavljeni planovi uoči ovogodišnjeg proljeća.  Najveća će dobit biti srpanjska utrka koja će biti sastavnim dijelom novog međunarodnog kupa na kružnim stazama što ga u suradnji sa većinom istočnih zemalja bivše Jugoslavije objedinjava Hrvatski auto i karting savez.

Grobnk auto Track day
U subotu 19. ožujka od 9 do 17 sati održava se „Grobnk auto Track day“. Najavljeni su razni vrhunski sportski automobili – Ferrari, Maseratti, Lamborghini, TVR, K1, Porsche, Lotus i slični. Voziti će se stazom, obarati novi rekord, birati najljepši automobil posjetitelja, a uz glazbenu podlogu sve će uljepšati fotoseesion Playboya. Posjetiteljima se nudi i “taxi drive” u jednom od dva posebno pripremljena automobila “BMW E90 M3 ”  ili “Renault Clio Sport 200hp”.