AUTOCROSS: Uspješno održana "Autocross nagrada Hrvatske 2011."

Sezonu u Varaždinu otvorilo 25 natjecatelja iz Hrvatske i SLovenije (foto: Marina Miše)

Nastupom 25 hrvatskih i slovenskih automobilista na međunarodnoj autocross utrci “Autocross nagrada Hrvatske 2011.” u Varaždinu otvorena je ovogodišnja autocross sezona u Hrvatskoj. Organizatori AK Svigo, AK Grobnik i AKK Varaždin potvrdili su se dobrim domačinima, a u atraktivnim vožnjama, pretjecanjima, odustajanjima i okretanjima na krov uživalo je 500-ak gledatelja kojima nije smetala ni vrućina niti prašina koju je tek neznatno ublažilo povremeno polijevanje staze.

Autocross nagrada Hrvatske 2011

Problematičan pregled vožnje za Dražena Krzarića (foto: Marina Miše)

U diviziji 1 nakon tri ovožene kvalifikacijske vožnje dominirao je slovenski vozač Metod Knez, na drugo mjesto plasirao se domaćin Dejan Vuradin (AKK Varaždin ) a na treće Danijel Bertoncelj (SLO).

AUTOCROSS: Uspješno održana "Autocross nagrada Hrvatske 2011."

Robert Grbac /ASK Kastavac (foto: Marina Miše)

U diviziji 1A zanimljiva borba za prvo i drugo mjesto do posljedneg se kruga vodila između prvog Siniše Filčića (AK Grobnik) i drugopasiranog Žiga Kraševca (SLO), dok se na treće mjesto plasirao Sven Katić (ak Ozalj) . Marino Čargonja (AK Svigo) uvjerljivo je vodio i zasluženo pobjedio u diviziji 1B ispred Gorana Jakića (AK Ozalj) i Renata Mancea (ACK Jaska).

AUTOCROSS: Uspješno održana "Autocross nagrada Hrvatske 2011."

Atraktivna buggy nadmetanja (foto: Marina Miše)

Divizija 3, atraktivni buggyi, pripala je prošlogodišnjem prvaku Vigoru Grbcu (AKK Kastavac) koji je nakon tri kvalifikacijske vožnje, u atraktivnim i napetim dvobojima bio brži od drugoplasiranog Roberta Čuline (RI autosport) i trećeplasiranog Roberta Vuradina (AKK Varaždin).

Tekst i snimci Marina Miše

DETALJNI REZULTATI

Sljedeća utrka vozi se 3. i 4. rujna u Ribniku.