Treća disciplina hrvatskog automobilističkog sporta, poslije rally-a i kronometra, starta Državno prvenstvo ovog vikenda u Kutini. Sportski autoklub Moslavina drugu je godinu za redom organizator, ovog puta međunarodne manifestacije „Kup Moslavine 2017.“ čiji su domaćini Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija. Uz hrvatsko prvenstvo sudionici će se bodovati i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone i Sjevernu ligu HAKS-a, a značaj manifestaciji dala je i počasna pokroviteljica priredbe Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Prošlogodišnje, prvo izdanje kutinskog autoslaloma što se odvijalo u samom gradskom centru polučilo je izuzetne rezultate, a na kraju sezone 2016. proglašeno je od HAKS-a najbolje organiziranim autoslalom natjecanjem PH. Ove će godine nastupiti 66 vozačica i vozača među kojima će uz 59 hrvatskih iz 13 klubova biti vozači Mađarske i Austrije.

Uz zagrebačku Dubravu jedina domaća urbana autoslalom staza prolazi Lovrakovom i Matoševom ulicom, te Trgom kralja Tomislava u duljini 1.025 metara sa 30 slalom vrata.

Tri kluba u Kutinu stižu s po desetak vozača – zagrebački AKK Zanatlija i AK Ina delta, te novoosnovani Autoklub Dugo Selo, no za očekivati je najveću bornu među prošlogodišnjim rivalima – državnim prvacima Autokluba Pula-Rovinj i viceprvacima SAK Samobor. Hrvatsku elitu predvodi dobitnik Zlatnog trofeja HAKS-a u autoslalomu za protekli trogodišnji ciklus osvajanja naslova državnog prvaka Zagrepčanin Hrvoje Belinić (Renault Clio) u dresu Pula-Rovinja uz kojeg će biti brat Domagoj (Renault 5 GT Turbo), najuspješniji bračni par hrvatskog auto sporta Iva i Nenad Damarija (Autobianchi A112), te Marko Mirosavljević (Renault Clio RS), državni prvak grupe I serijskih automobila.Samoborci sezonu počinju „pomlađenog“ sastava uz oslonac na Daria Mučnjaka (Citroen AX), Marka Stanisavljevića (Autobianchi A112) , te Buzećane Miu Ozvačić i Igora Bogovića u novom automobilu Renault Clio. Zanimljiv je podatak da je u konkurenciji osam stranaca, osam vozačica i osam juniora.

Cjelodnevni program u nedjelju 23.travnja počinje u 8 sati administrativnim prijemom sudionika i vozila, a trening je u 10,30 sati.Prva od tri bodovne vožnje kreće u 13 sati, a događanja će zabilježiti i TV kamere u direktnom prijenosu Kreator TV. Najuspješnije očekuju zaslužena priznanja na svečanosti u 18 sati.

LISTA PRIJAVA