Dogodine četiri utrke prvenstva u street raceu

Žminjci će organizirati utrke u lipnju (Grobnik) i listopadu (Žminj), a Zagrepčani u svibnju (V.Gorica) i kolovozu (Grobnik)

Nakon brojnih odgađanja nekoć megapopularnog 402street racea, čemu je uvelike kumovala kriza, na žalost vozača i publike, street race sceni je pala popularnost, a ove su je godine održavali jedino organizatori u Istri i Slavoniji. Prema najavama za sljedeću sezonu, stvari ipak idu nabolje.

Sve popularniji žminjski “401 street race”, inače oduvijek dobro posjećena utrka, proširuje se izvan istarske županije, pa će tako organizatori, Udruga Ulična utrka Žminj u suradnji sa za “jedan broj većim” partnerom iz Zagreba dogodine prirediti četiri utrke koje će se bodovati se prvenstvo Hrvatske u uličnom utrkivanju. Žminjci će organizirati utrke u lipnju (Grobnik) i listopadu (Žminj), a Zagrepčani u svibnju (V.Gorica) i kolovozu (Grobnik).

– Želja nam je dovesti što veći broj publike uz stazu, a vozačima osigurati dovoljan broj utrka kako bi imali motivacije za nastup u ovoj popularnoj adrenalinskoj disciplini tijekom cijele godine. S organizatorima 402 street racea dogovorili smo da će svaki preuzeti organizaciju dvije utrke s odmakom od najmanje dva mjeseca, kako bi se konstantno moglo. Jako smo zadovoljni posljednjom manifestacijom u Žminju, gdje je nastupio velik broj natjecatelja, što je dokaz da street race nije “izašao iz mode” i trudit ćemo se da svaka utrka bude na visokoj razini, kazao nam je organizator žminjske ulične utrke Davor Božac.

Paralelno uz street race, organizirati prirediti natjecanja u “street styleu”, odnosno vizualnom tuning automobila i “db competition”, natjecanju u glasnoći audio komponenti. Rezultati iz sva četiri natjecanja zbrajat će se kako bi dali pobjednike sezone.

Podsjećamo, na posljednjem sedmom žminjskom stret raceu održanom početkom listopada, u zanimljivim eliminacijskim dvobojima nastupilo je 46 natjecatelja podijeljenih prema postignutim vremenima u sedam klasa. Najbrži je bio Trogiranin Marin Buličić za upravljačem Opel Calibre od preko 650 konjskih snaga. Buličić je “protutnjio” stazom za impresivnih 10.598 sekundi i postavio rekord staze žminjske staze.