Ivo Josipović u pratnji riječkog gradonačelnika pozdravio je vozače (foto: M.Krpan)

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović tijekom posjeta Rijeci boravio je na Korzu i tom se prilikom u pratnji riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela susreo sa organizatorima i sudionicima 38. Croatia rallya 2011. čiji je počasni pokrovitelj. O rallyu Predsednika je upoznao Moreno Luksetić, predsjednik Organizacijskog odbora Autokluba „M.R.C. Sport“ koji je nositelj ovog zahtjevnog međunarodnog sportskog projekta. Josipović se potom zadržao u duljem srdačnom razgovoru sa dvostrukim rally europskim prvakom Talijanom Lucom Rossettiem, najvećim favoritom za pobjednika drugu godinu za redom u Rijeci, te najtrofejnijim hrvatskim automobilistom i do sada dvostrukim pobjednikom ovog natjecanja Nikom Pulićem.
Zanimanje predsjednika Josipovića bilo je znakovito, a riječi podrške organizatoru i gradu domaćinu Rijeci od velike važnosti za dobru ovogodišnju organizaciju i budućnost najstarije hrvatske automobilističke manifestacije.
Riječki Korzo spektakl je za sebe. Najbolji europski relijaši smjestili su svoje mehaničarske ekipe na riječkoj šetnici i omogućili ljubiteljima automobilizma, ali i slučajnim namjernicima da se upoznaju sa čarima oktanskog sporta. Rijeka, ali niti Hrvatska tako nešto još nije doživjela.
Prijepodnevne sate uoči večernjeg starta na bodovni dio natjecanja većina posada iskoristila je za posljednje probe svojih automobila. Na „Shakedownu“, dionici od „petrolejke“ do Studene u duljini 2,2 km najbolje je vrijeme ostvarila talijanska posada Piero Longhi – Lucio Baggio u prestižnoj „Škoda Fabia S2000“ koji slove za tihe favorite uz Rossettia. Vozili su 1:14,5 minuta, neznatnih šest desetinki brže od Rossettia koji je za upravljačem „Abarth Grande Punto S2000“. Unutar iste sekunde bio je i Poljak Maciej Oleksowicz u „Ford Fiesti S2000“.

Verifikaciju i tehnički prijam prošlo je 48 posada iz deset zemalja koliko ih je sa riječkog Korza startalo na trodnevni zahtjevni rally. Sudionike očekuje 15 brzinskih ispita, od kojih prvu večer i noć po dva na Učku ( start sa zapadne – istarske strane ) i od Klane do Permani.

U petak na rasporedu brzinski ispiti u Istri. Voze se po dva puta, da bi u večernjim satima legendarna Preluka udomaćila najbolje europske rally asove. Prvi jutarnji istarski BI Brest starta u 12,13 sati, slijedi Buzet u 10,06 i potom Lupoglav u 13,49, potom drugi krug. Sa riječkog zavoja u 20,24 sata uslijediti će start BI Preluk.

Upravo je održana tiskovna konferencija, uskoro je pročitajte na portalu Racing.hr