Viliam Prodan i Zdravko Draženović

Viliam Prodan i Zdravko Draženović

Nakon kratke ljetne stanke nastavlja se rally sezona. Ovog vikenda na rasporedu je 5. natjecanje prvenstva Hrvatske “Rally Opatija” u organizaciji autokluba Opatija. Na listi prijava našlo se 40-ak posada iz Hrvatske i susjednih zemalja koje očekuje ukupno 46 km brzinskih ispita. Mjesto zbivanja i ove godine je opatijski Zert gdje će biti smješten park vozača i posebni zabavni program u caffe baru Galija. Ceremonijalni start zakazn je za 11 sati nakon kojeg natjecatelje očekuje nezaobilazan BI “Učka” koji se vozi po 2 puta o oba smjera.

U lov na pobjedu sa prve startne pozicije kreću Juraj Šebalj – Toni Klinc u Mitsubishi Lanceru EVO IX, trenutno vodeća posada u PH. U istom automobilu startati će i njihov dugogodišnji rival Janos Szilagy i njegov suvozač Csanyi Botond te uvijek dobrodošla i brza posada Darko Pehljhan – Igor Kacin iz Slovenije.
Velika borba očekuje se u ujedno i najbrojnijoj klasi 3 između dva mlada vozača Viliama Prodana i Davora Mihelića u Citroenu C2R2 te Marinka Stanića u Hondi Civic koji se trenutno bore za pobjedu u PH .Slijedit će ih Manuel Kodelja i Sebastijan Čepar u Renault Cliu.

SLUŽBENA STRANICA: http://akopatija.wix.com/21rallyopatija#!

SATNICA:
BI 1 Veprinac I 11:59
BI 2 Veprinac II 13:12
BI 3 Učka I 15:47
BI 4 Učka II 17:00

Napisao Ozren Marčetić Ozzy