21. Rally Opatija 2012

Uvjerljivi – Šebalj i Klinc

Posada Juraj Šebalj-Toni Klinc u Mitsubishiu evo 9 pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Opatijskog rally-a koji se proteklog vikenda održao na obroncima Učke. Brzom i atraktivnom vožnjom prvi su došli do cilja u konurenciji 32 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja. Najveća konkurencija bio mu je mađar Janosz Szilagy no na drugom brzinskom ispitu probušio je gumu i na cilj stigao sa gotovo dvije minute zakašnjenja, što se na kraju pokazalo nedostižnim. Utrku je završio na trećem mjestu.

21. Rally Opatija 2012

Ugodno iznenadili plasmanom – Prodan i Draženović

Najveće iznenađenje, drugo mjesto u generalnom poretku te prvo mjesto klase 3 pripalo je mladom i perspektivnom Viliamu Prodanu i suvozaču Zdravku Draženoviću u Citroenu C2R2. Prodan je sjajnom vožnjom došao je do najboljeg rezltata u karijeri i pokazao da se od njega može puno očekivati u narednim sezonama.
Na drugo mjesto najatraktvnije klase 3 smjestila se posada Čepar-Svetić, ovu utrku u novom automobilu Renault cliu. Do treće pozicije došlao je domaći dvojac Igor Puž i Tihomir Pašić u Citroenu C2R2 , inače automobilu u kojem nastupa Davor Mihelić. Odličan je bio i riječanin Marin Petrić također u Citroenu C2R2 koji je nakon četiri godine ponovo sjeo u trkaći automobil no imao je problema sa vezom i probušenom gumom. Manjak sreće imao je domaći dvojac Hrvatin-Kuzmić, mali problemi s automobilom rezultirali su lošijim rezultatom od očekivanog. Kao i uvijek, vrlo atraktivan bio je i Dario Šamec no njegov Peugeot 106 ne može parirati automobilima u klasi.

21. Rally Opatija 2012

Problemi s automobilom za dvojac Hrvatin-Kuzmić

Velika borba za treću poziciju klase 2 vodila se između Gorana Sertića u Renault cliu R3 i Bore Mateše u Hondi Civic. Mateša se dobro držao,no ipak na zadnja dva brzinska ispita “stari ćubur” Boro je popustio ispred puno bržeg clia R3 Gorana Sertića. Drugo mjesto zauzela su brza braća Šepić u Peugeotu koji su opet dokazali da se mogu boriti sa puno bržim automobilima dok je očekivano na prvo mjesto na cilj došla mađarska posada Varkonyi-Tamas u odličnoj Hondi Civic.

21. Opatija Rally 2012

Nastupile su 32 posade iz četiri europske zemlje

Mladi slovenski vozač Daniele Trani u citroenu ax dominirao je klasom 4 ispred uvijek brzog Marka Đurkovića u Suzuki swiftu te Marsela Katića u VW polu.  Višestruki državni prvak Nenad Lončarić sa suvozačem Tomislavom Pazmanom imao je problema sa turbinom svoje Subaru impreze pa je publika djelomično ostala zakinuta već poznatim atraktivnim vožnjama. No ipak malobrojnu publiku oduševili su Marino Ivančić u BMW-u i Sebastijan Ivšić u Subaru imprezi.

Sljedeća utrka za PH održat će se u Dugom Selu 26. i 27. listopada

 

Napisao Ozren Marčetić Ozzy