Tresla se brda, rodilo se – ništa. Ponovo! MRC Sport Rijeka na čelu s predsjednikom Morenom Luksetićem sa žaljenjem obavještavaju sve ljubitelje rallya kako im je propao “1. Olympia Rally 2011.”. Da puno ne pametujemo, evo službenog dopisa:

Poštovane kolege!

Kao što Vam je poznato dana 07/08.10.2011. predviđeno je održavanje “1. Olympia Rally Vodice ’11”. U tu svrhu Organizator rally-a, AK MRC SPORT s pripremom istoga započeo je gotovo 90 dana prije zadanog roka za početak rally-a. U tu svrhu izrađena je kompletna dokumentacija potrebna za odvijanje rally-a. Obavljeni su razgovori sa svim nadležnim službama u Šibensko-kninskoj županiji od kojih su dobivene pisane suglasnosti za odvijanje rally-a. U Hotelu Olympia u Vodicama, ljubaznošću vlasnika i rukovodstva istog hotela, pripremljeni su svi prostori za direkciju rally-a, zajedničke prostorije za dodatne programe svih sudionika rally-a, a naravno osigurani su posebni financijski uvjeti za smještaj dužnosnika, vozača i njihove pratnje. Po svim obavljenim dogovorima i primljenim pisanim suglasnostima, štampane su putne knjige, vremenski kartoni, plakati itd., a sve namijenjeno “1. Olympia Rally Vodice ’11”.

Nažalost, u trenucima kada je praktično sve bilo riješeno, upravitelj Nacionalnog parka Krka donio je odluku da ne dozvoli odvijanje dijela rally-a u dužini od svega nekoliko kilometara na području javne prometnice županijskog ranga koja prolazi teritorijem Nacionalnog parka Krka. Takav tijek događanja do današnjeg dana bio je gotovo nezamisliv, obzirom da se posljednjih godina na teritoriju Nacionalnog parka Krka odvijaju brdske utrke bez ikakvih zapreka. Slijedom svega gore navedenog, AK MRC SPORT sa žaljenjem obavještava Hrvatski auto i karting savez, sve prijavljene vozače-ice, kao i ostale ljubitelje oktanskih športova da je prisiljen otkazati “1. Olympia Rally Vodice ’11”.

S poštovanjem,

Predsjednik AK „MRC SPORT“

Moreno Luksetić

Podsjećamo, nakon luksuzne rally priredbe u Rijeci, M.R.C Sport nas je ubrzo obavijesti o otkazivanju “Rally Istra 2011.”, predviđenog za 10.-11.lipnja 2011., ali i rallya “Novi Vinodolski 2011.” koji je bio upisan za 22.-23.srpnja. Vodice su zapravo “šlag na kraju”, pa slobodno možemo poput nogometnih navijača skandirati: “tri komada, tri komada, to je naša nada.”

I koga sada kriviti za okrnjenu rally sezonu? Eh, nažalost, to je naša hrvatska automobilistička realnost.