Proglašenje automobilističke i karting sezone 2017.

U zagrebačkom Hotelu „The Westin“ završna svečanost Hrvatskog auto i karting saveza za sezonu 2017.

 Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2017. bit će proglašeni u Zagrebu u subotu 27.siječnja s početkom u 18 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza

Dodijelit će se ukupno 404 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, autoslaloma, kronometar vožnjama, tri kup natjecanja (formula driver, utrke ubrzanja i Business Seat Vip Kup) , te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijeni 75 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti četiri Zlatne kacige i tri Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva, te dvije Zlatne plakete za trogodišnji uzastopni ekipni, odnosno timski naslov prvaka.

Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a jednom zaslužnom sportskom djelatniku pripast će Nagrada za životno djelo nacionalnog saveza. Ove će se godine dodijeliti i posebna priznanja „Najfoto“ za najatraktivniju oktansku fotografiju ocjenom javnog elektronskog glasanja i najaktivnijoj medijskoj kući odlukom Povjerenstva za medije.

Tijekom tradicionalne i višesatne večeri hrvatskog automobilizma i kartinga, čiji je domaćin Hrvatski auto i karting savez, dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebački „Studio Band“. Slijed dodjele priznanja protokolom je ove godine znatno izmijenjen u odnosu na niz proteklih godina što će, pretpostavlja se, dati dinamičniji tijek preuzimanja zasluženih priznanja.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja nekih termina, i za ovu je godinu bogat i sadržajan. Pripreme za otvorenje sezone 2. i 3.ožujka međunarodnim „7.Ina rallyem Kumrovec 2018:“ dobrano su se zahuktale. Domaćin će biti zagrebački Autoklub „Delta Sport“.